Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka pahoitteli kuolemaan johtanutta turmaa— Onnettomuusriski on kuitenkin katuajoissa aina läsnä, joten Imatra ei aio vetäytyä sponsorin roolistaan

Imatran kaupunki esitti tuoreeltaan surunvalittelut ajoissa menehtyneen sveitsiläiskuljettajan Mathias Gnägin omaisille

Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka huomauttaa, että onnettomuusriski väijyy aina, kun moottoripyöräilijät ajavat kilpaa.
Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka huomauttaa, että onnettomuusriski väijyy aina, kun moottoripyöräilijät ajavat kilpaa.

Imatran kaupunki esitti surunvalittelut menehtyneen sveitsiläiskuljettaja Mathias Gnägin omaisille heti tuoreeltaan nettisivujensa kautta. Nettisivujen kuvassa oli palava kynttilä.

Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka oli ajojen katsomossa lauantain ja sieltä hän vastasi puhelimeensa myös sunnuntaina päivällä.

— Valitettava ja surullinenkin turma. Tunnelma oli lauantaina järkyttynyt ja osittain ollaan allapäin vielä tänäänkin. Varmasti jokainen miettii tapausta korviensa välissä. Ehkä aurinkoinen sää on vähän lievittänyt tunnelmaa.

Roslakka kertoi keskustelleensa moottoripyöräilijän kuolemaan johtaneesta kaatumisesta asiantuntijoiden ja muiden kuljettajien kanssa.

Arviona jälkikäteen oli, että kilpailijalla oli ollut liikaa vauhtia sateen liukastamalla radalla.

Onnettomuusriski on katuajoissa niin kuin Roslakan mukaan yleensäkin moottoripyöräkisoissa aina läsnä ja lajin varjopuoli.

Rajuja ja kohtalokkaita ulosajoja on sattunut myös suomalaiskuljettajille, kuten maailman mestarille Jarno Saariselle, joka menehtyi toukokuussa 1973 Monzan radalla Italiassa. Ne tapaukset ovat tiukasti ihmisten mielissä.

— Toivoisi, ettei kuolonkolareita sattuisi, mutta sellainen mahdollisuus on aina olemassa. Lauantaista turmaa ei olisi voitu estää lisäämällä turvarakenteita. Katuajot eivät ole kuten rata-ajot, joissa suoja-aitaa on koko radan ympäri.

Imatran kaupunki on tukenut alusta asti ajojen järjestämistä. Kaupunginjohtaja Kai Roslakka uskoo, että Imatran rooli sponsorina säilyy vastakin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut