Stora Enso käynnistää Imatralla yt-neuvottelut, vähennys voi olla 30 henkilöä

kai skyttä

Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut.
Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut.

Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Imatralla. Neuvottelut saattavat johtaa 30 henkilön vähentämiseen.

- Alustava arvio on, että yt-neuvottelut voivat johtaa maksimissaan 30 henkilön vähentämiseen. Neuvotteluissa käydään läpi töiden järjestelyt ja etsitään erilaisia vaihtoehtoja. Vielä on ennenaikaista sanoa, miten vähennykset tullaan tekemään, kertoo Imatran tehtaan viestintäpäällikkö Mari-Anne Tamminen.

Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä. Imatran tehtailla on 870 työntekijää.

Vaikutusten arvioidaan johtavan töiden järjestelyihin kaikkien henkilöstöryhmien osalta Imatran tehtaiden tuotannon, tukitoimintojen ja toimitusketjun toiminnoissa.

Yt-neuvottelut käynnistyvät eri henkilöstöryhmien kanssa 20. kesäkuuta. Neuvotteluiden arvioidaan kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Yt-neuvotteluilla pyritään parantamaan kilpailukykyä ja leikkaamaan kustannuksia. Neuvottelut ovat osa Stora Enson kannattavuuden parantamisohjelmaa, jonka tavoitteena on pienentää konsernin vuosittaisia kustannuksia 50 miljoonaa euroa. Yhtiö odottaa saavuttavansa ohjelman täyden vaikutuksen vuoden 2018 aikana.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.