Imatran koulut hiljenivät maanantaina, yli 90 prosenttia oppilaista jäi kotiin – Joutsenon koululaiset saapuivat sen sijaan Tietäjäntalolle lähes normaalisti

Myös Tietäjäntalolla valmistaudutaan etäopetukseen, kertoo Joutsenon koulun apulaisrehtori Anu Urpalainen.

Jasmin Ojalainen

Tietäjäntalo vastaanotti oppilaita maanantaina, sillä Lappeenrannan kaupunki päätti jatkaa opetusta toistaiseksi normaalisti.
Tietäjäntalo vastaanotti oppilaita maanantaina, sillä Lappeenrannan kaupunki päätti jatkaa opetusta toistaiseksi normaalisti.

Kouluviikko käynnistyi Imatralla maanantaina poikkeuksellisissa olosuhteissa. Imatran kaupunki suositteli sunnuntai-iltana, että oppilaat jäisivät toistaiseksi kotiin opiskelemaan koronavirustilanteen vuoksi.

Mansikkalan koulun pihamaa oli kello 8.45 hiljainen. Rehtori Lasse Tiilikan mukaan kouluun saapui aamulla yksittäisiä oppilaita, yhteensä muutamia kymmeniä. Tietyissä luokissa ei Tiilikan mukaan ole maanantaina läsnä yhtään oppilasta.

Jasmin Ojalainen

Mansikkalan koulun pihamaa oli aamulla ennen yhdeksää täysin autio.
Mansikkalan koulun pihamaa oli aamulla ennen yhdeksää täysin autio.

– Arki näyttää hyvin rauhalliselta, oppilaita on todella vähän paikalla. Ylivoimaisesti suurin osa yläkoulun oppilaista on jäänyt etäopiskelemaan.

Kouluun tulleet oppilaat jatkavat opiskelua normaalisti siitä vastaavan opettajan tunnilla. Muille opettajat jakavat etäopetusohjeita tällä hetkellä Wilman välityksellä.

Tietäjäntalolle saavuttiin normaalisti

Tien toisella puolen oppilaita sen sijaan näkyi. Tietäjäntalolla väistössä olevat Joutsenon koululaiset marssivat vielä normaalisti pulpettien ääreen, sillä Lappeenrannan kaupungin opetustoimen päätöksen mukaan koulutyö jatkuu alkaneella viikolla entiseen tapaan.

Jos perheenjäsen tai oppilas kuuluu riskiryhmään, on perheen ollut mahdollista anoa oppilaalle vapautusta läsnäolosta, kertoo apulaisrehtori Anu Urpalainen. Niin on Urpalaisen mukaan toistaiseksi tehnyt 10-20 oppilasta.

– Teemme kovasti töitä sen eteen, että valmistaudumme etäopetustyöskentelyyn. Odotamme Lappeenrannan kaupungin ja valtakunnan tarkempaa linjausta, joka selviää varmasti tämän tai huomisen päivän aikana.

Kosken koulukeskuksen yksikössä oli rehtori Johanna Ovaskan mukaan aamulla paikalla noin kymmenkunta oppilasta. Vuoksenniskan koulukeskuksen apulaisrehtori Leila Riihinen raportoi samankaltaisista määristä. Imatran kaupungin viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen vahvistaa, että yli 90 prosenttia kaikista Imatran koulukeskuksien oppilaista on jäänyt maanantaina kotiin.

– Varmasti osa niistä on normaalejakin poissaoloja, mutta oppilaita on kouluissa tällä hetkellä vajaa kymmenen prosenttia.

Opettajilta saadut oppilasmäärät perustuvat kello 9–10 välillä suoritettuun tiedonhankintaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset