Stora Enson Imatran tehtaat varautuu alkavaan syyseisokkiin erityisjärjestelyin – Ulkomainen työvoima saapuu Imatralle karanteenin ja koronatestien kautta

Tehtaille tulee seuraavaksi kolmeksi viikoksi runsaat 2 000 kunnossapidon ammattilaista.

Kanerva Jalarvo

Seisokin aikana hetkelliset melu- ja hajuhaitat tehtaan lähiympäristössä ovat mahdollisia.
Seisokin aikana hetkelliset melu- ja hajuhaitat tehtaan lähiympäristössä ovat mahdollisia.

Stora Enson Imatran tehtailla on seuraavan kolmen viikon (viikot 37–39) aikana vuosittainen huoltoseisokki. Seisokin pääpaino on ensi viikolla, ja kuitu- ja konelinjat starttaavat seisokin jälkeen viikolla 39.

Tehtaalle saapuu runsaat 2 000 kunnossapidon ammattilaista kunnossapito- ja investointitöihin.

Tarkat erityisjärjestelyt käyttöön

Imatran tehtailla on valmistauduttu seisokkitöihin poikkeuksellisen tarkoilla erityisjärjestelyillä, joita on suunniteltu keväästä saakka yhdessä paikallisten viranomaisten ja Eksoten kanssa. Ulkomainen työvoima tulee tehtaalle karanteenien kautta ja heidät testataan vielä ennen tehtaalle saapumista.

Seisokin aikana tehdas on muun muassa jaettu työskentelyalueisiin ja alueiden välinen liikkuminen on minimoitu. Tehtaan ulkopuoliselle työvoimalle on omat pysäköintialueet sekä sosiaali- ja ruokailutilat.

Liikenne voi ruuhkautua aamuisin

Suurimmat kunnossapitotyöt tehdään Kaukopäässä soodakattila 5:lla ja kartonkitehtaalla. Seisokin aikana tehdään myös lukuisia kehitysinvestointeja, joissa tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta parannetaan eri osastoilla.

Seisokin aikana hetkelliset melu- ja hajuhaitat tehtaan lähiympäristössä ovat mahdollisia. Myös liikenne tehdasalueen ympäristössä voi ruuhkautua aamuisin seisokin aikana.

Tehtailla maaliskuussa alkanut vierailukielto jatkuu edelleen.

Luetuimmat