Mansikkalan koululaisia kuljettaneen bussin kuljettaja toimi nopeasti uhkaavassa tilanteessa — "Yhtään sekuntia ei jäänyt hukattavaksi"

Osa nuorista odotteli pientareella sukkasillaan lämpimään pääsyä.

Henri Lipiäinen

Koululaiset odottelivat pientareella jatkokyytiä. Osa joutui lähtemään 
bussista sukkasillaan, mutta he pääsivät palo- ja poliisiautoihin 
lämmittelemään.
Koululaiset odottelivat pientareella jatkokyytiä. Osa joutui lähtemään bussista sukkasillaan, mutta he pääsivät palo- ja poliisiautoihin lämmittelemään.

Mansikkalan koululaisia kuljettaneen bussin kuljettaja sai nuoret ulos palavasta autosta viime hetkellä. Tulipalo sattui moottoritiellä Kuopiossa keskiviikkona.

Matkustajien tavarat paloivat täydellisesti tuhoutuneen linja-auton mukana, mutta kaikki ehtivät ulos savusta.

Ruiskumestari Harri Saastamoinen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta kiittelee ripeästi toiminutta bussikuskia.

— Kun viimeinen pääsi ulos bussista, se oli jo täynnä savua. Yhtään sekuntia ei olisi jäänyt hukattavaksi, Saastamoinen kertoo.

— Oli nopea lähtö, ja kaveri evakuoi vauhdilla.

Saastamoisen mukaan bussi syttyi tuleen "ihmeellisen nopeasti". Alustava arvio syttymissyystä on se, että palo lähti etupyörän laakerista. Autosta räjähti rengas, jonka jälkeen se syttyi tuleen räjähdysmäisesti ja paloi nopeasti ilmiliekeissä.

Nuoret pääsivät lämmittelemään palo- ja poliisiautoihin

Äkkilähdön takia osa koululaisista joutui lähtemään tulta pakoon ilman kenkiä, ja he joutuivat moottoritien poskeen sukkasillaan. Nuoret pääsivät lämmittelemään paikalle tulleisiin palo- ja poliisiautoihin.

Tahkolta laskettelupäivältä palaavien Mansikkalan koulun ja Imatran yhteislukion oppilaiden bussi paloi  Kuopion moottoritiellä.

Bussi oli palon syttyessä Vehmasmäen ja Hiltunlahden liittymän välisellä tieosuudella noin 20 kilometriä Kuopiosta etelään.

Imatran kaupunki tiedotti illalla, että palossa osallisena olleet Mansikkalan koulun ja Imatran yhteislukion oppilaat opettajineen tarkastetaan Kuopion yliopistollisessa sairaalassa varmuuden vuoksi. Kenenkään ei tämän hetken tiedon perusteella pitäisi olla loukkaantunut.

Oppilaat palaavat tarkastuksen jälkeen yöllä kotiin Imatralle uudella bussilla. He saavat myös kriisiapua.

Juttua on päivitetty kello 22.38. Lisätty tietoa Imatran kaupungin tuoreimmasta tiedotteesta ja se, että mukana oli myös yhteislukion oppilaita.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset