Tapio Kinnunen palaa Voimaan kahdeksan liigavuoden jälkeen

Joonas laine

Tapio Kinnunen on pelannut myös nuorten ja  miesten maajoukkueissa.
Tapio Kinnunen on pelannut myös nuorten ja miesten maajoukkueissa.

Salibandyn miesten 2. divisioonassa pelaava Imatran Voima saa kovan ja mieluisan vahvistuksen. Ruokolahden Rajun kasvatti ja Voimassa aiemmin pelannut Tapio Kinnunen palaa kahdeksan liigassa pelatun vuoden jälkeen takaisin Etelä-Karjalaan.

Liigauransa Kinnunen aloitti Kooveessa, jossa pelasi neljä kautta saavutuksinaan SM-pronssi ja Suomen Cupin hopea.

Tampereelta matka jatkui pääkaupunkiseudulle, jossa kului kaksi kautta Esport Oilersissa, sen jälkeen yksi kausi Viikingeissä (ent. SSV) ja viime kausi Eräviikingeissä. Eräviikinkien kanssa Kinnunen saavutti Suomen Cupin voiton sekä SM-hopeaa.

Kaikkiaan Kinnunen ehti pelata liigan runkosarjassa 157 ottelua, joissa syntyi puolustajan paikalta mukavat tehot 42+34=76. Pudotuspeliotteluita kertyi 46, joissa tehot 4+8=12. Kinnunen on päässyt uransa aikana edustamaan myös Suomen maajoukkueita. Nuorten maajoukkueessa otteluita kertyi 9 tehoilla 4+2=6. Miesten maaotteluissa Kinnunen on ollut mukana kahdesti, mutta pistetili jäi niissä peleissä avaamatta.

Kinnusen mukaan paluu Imatralla tuntuu hyvältä ratkaisulta.

— Hyvillä ja odottavaisilla mielillä palaan takaisin. Onhan se kiva tulla takaisin kotiin pelaamaan, kun sieltä löytyy vanhoja kavereita keiden kanssa tullut juniorina pelattua. Toni Soikkeli valmensi minua paljon junioriaikoina, niin kiva tulla tuttuun valmennukseenkin. Toivon, että voitamme paljon pelejä ja pystyisin auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.

Päävalmentaja Toni Soikkeli uskoo, että Kinnusesta on apua sekä pelillisesti että valmennukseenkin.

— Tämän parempaa uutista ei joukkue voi tässä vaiheessa saada, kuin Kinnusen paluu Imatralle. Uskon, että saamme siirron myötä ryhtiä koko joukkueeseen sekä viime kaudella kyykänneeseen ylivoimapeliin lisää vaarallisuutta. Myös valmennuspuolelle saamme varmasti uusia näkökulmia häneltä usean liigassa vietetyn vuoden jälkeen.

Myös Saku Sikiö on siirretty kahden Lebassa vietetyn kauden jälkeen takaisin Voiman kirjoille.

Voimansopimuspelaajatkaudella 2017-2018

Jerry Rautio

Joona Parviainen

Henri Peltonen

Ville Sikiö

Matti Huhtiranta

Jesse Kotiranta

Iiro Liski

Niko Veijalainen

Simo Närhi

Kasper Inkinen

Jasu Lind

Mika Hietamäki

Jesse Röyskö

Toni Hakkarainen

Rasmus Kymäläinen

Juho Cederström

Sauli Luukkonen

Tapio Kinnunen

Saku Sikiö

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.