Tilaajalle

Imatran ruokaravintoloissa jätetään tippiä, baareissa vähemmän — ”Se on vanha tapa arvostaa toisen työtä”, sanoo Buttenhoffin ravintoloitsija Kiril Georgiev

Palvelurahaa eli tippiä jätetään Imatralla vaihtelevasti ravintoloissa sekä baareissa. Korttimaksaminen on vähentänyt tipin jättämistä.

Santeri Tynkkynen

Sisko Reponen käy ravintolassa noin kerran kuukaudessa. Hän jättää tippiä, jos maksaa käteisellä.
Sisko Reponen käy ravintolassa noin kerran kuukaudessa. Hän jättää tippiä, jos maksaa käteisellä.

Palveluraha eli tuttavallisemmin tippi tai juomaraha, on asiakaspalvelijalle annettu maksu tehdystä työstä. Suomessa tippaaminen ei ole niin yleinen käytäntö kuin monissa muissa maissa, mutta myös Suomessa tippiä annetaan. Tippi voi jäädä suoraan tarjoilijalle itselleen, tai se voidaan jakaa töissä olevan porukan kesken.

Uusimmat uutiset