Imatralla lukiolaisten Englannin-matka peruuntui koronan vuoksi, muista koululaisten ulkomaanmatkoista tehdään päätöksiä erikseen

Ainakin kuuden koululaisryhmän on ollut tarkoitus lähteä ulkomaille maalis-toukokuussa. Jokainen matka mietitään erikseen ja turvallisuus edellä toimitaan, toteaa Imatran kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo.

Kai Skyttä

Korona heittää mustia pilviä koululaisten ulkomaanmatkojen tielle. Kuvituskuva.
Korona heittää mustia pilviä koululaisten ulkomaanmatkojen tielle. Kuvituskuva.

Imatran yhteislukiolaisten Englannin-matka on peruttu koronavirusepidemian vuoksi. Muista kevään ajalle suunnitelluista koululaisten ulkomaanmatkoista tehdään päätökset erikseen.

– Tiedossani on tällä hetkellä kuusi maalis-toukokuussa Eurooppaan suuntautuvaa matkaa. Jokainen matka mietitään erikseen, toteaa kaupungin yhteysjohtaja Tea Laitimo.

Imatran kaupunki seuraa ulkoministeriön koronaviruksen vuoksi antamia matkustusohjeita.

Viime kädessä koulujen rehtorit tekevät päätökset matkojen toteuttamisesta tai toteuttamatta jättämisestä.

Kaupunki ei päätä matkoista, jotka eivät ole koulun järjestämiä. Näitä ovat esimerkiksi vanhempaintoimikuntien organisoimat matkat. Vanhemmilla on oikeus rajata oman lapsensa osallistumista matkoille, muistuttaa kaupunki.

Jos matka joudutaan perumaan koronan vuoksi, jäävät jo maksetut ennakkomaksut useimmiten palauttamatta.

– On koululaisille iso harmi, jos pitkään odotettu matka jää toteutumatta. Turvallisuus edellä kuitenkin toimitaan. Turhia riskejä ei oteta, sanoo Laitimo.

Juttua korjattu 10.3. kello 9.59. Imatran yhteislukiolaisten peruttu ulkomaanmatka olisi suuntautunut Englantiin. Täydennetty, että espanjalaiset opiskelijat ovat peruuttaneet tälle viikolle suunnitellun vierailunsa Imatralle.

Uusimmat uutiset