Joutsenon Korvenkylään avautuu lokakuussa uusi ruokakauppa Market Iso Eväs

Korvenkylän ja lähitienoon asukkaat odottavat jo ovien aukeamista. Vastaanotto on ollut lämmin.

Minna Mäkinen

Niina Jalkanen ja tytär Juulia Jalkanen, 6, viimeistelivät uuden kaupan sisutusta perjantaina.
Niina Jalkanen ja tytär Juulia Jalkanen, 6, viimeistelivät uuden kaupan sisutusta perjantaina.

Joutsenon Korvenkylässä hotellikiinteistö Kulkuripojan alakerrassa kuuluu työn ääniä. Kauppiaspariskunta Niina ja Tomi Jalkanen sekä mummi ja lapset maalaavat entisen pitseria seiniä, kiinnittävät hyllyjä ja muita myymäläkalusteita paikoilleen. Hyllyjen on määrä olla täynnä tavaraa lokakuussa, kun uusi elintarvikekauppa Market Iso Eväs avaa ovensa Asematiellä, Karjalan Portin naapurissa.

— Tarkkaa avajaispäivää emme vielä tiedä, mutta lokakuun alkupuolelle tähdätään, kertoo Niina Jalkanen.

Kauppaa on tarkoitus pyörittää ensin kauppiaspariskunnan voimin tämä vuosi, ensi vuonna palkataan ulkopuolista työvoimaa, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Tomi Jalkanen on lisäksi myös muissa töissä. Niina Jalkasella on myyjäkokemusta pitkältä ajalta ja molemmilla on kaupallinen koulutus. Pariskunta on asunut Korvenkylässä viitisen vuotta.

Ajatus omasta kaupasta on muhinut jo pitemmän aikaa.

— Ohi kulkiessamme huomasimme hotelli-pitserian kiinteistön. Kaivoin omistajan yhteystiedot esille, ja aloitimme neuvottelut. Olemme talon alakerrassa vuokralla, Niina Jalkanen kertoo.

Market Iso Eväs on ketjujen ulkopuolinen ”villi” kauppa. Isoista kirjaimista muodostuu karjalaisittain ”MIE”.

— Teemme sopimukset suoraan tuotantolaitosten kanssa. Tavoitteena on myydä hyviä tuotteita kuluttajaystävälliseen hintaan.

Kauppaan tulee myös paistopiste, tehdään eväsleipiä ja harkinnassa on tilaustuotteiden, kuten kakkujen tekeminen. Leipää haetaan myyntiin lähileipomoilta. Muuten kaupasta on tarkoitus tulla etenkin lähiseudun asukkaita palveleva perinteinen ruokakauppa. Aukioloajat sorvautuvat kokemusten mukaan, mutta kauppa avaa ovensa jokaisena arki aamuyhdeksältä, ja on auki illalla arkisin kahdeksaan-yhdeksään illalla. Viikonloppujen aukiolojen osalta ei ole tehty lopullista päätöstä vielä.

Niina Jalkasen mukaan lähitienoon asukkaat ovat olleet kannustavan iloisia nähdessään kiinteistössä toimintaa.

— Sana on kiirinyt. Joka päivä on käynyt joku juttelemassa ja kyselemässä. Osa kurkistaa sisään näyteikkunoista. Tänään (torstaina) kävi kyläyhdistyksen mies toivottamassa tervetulleeksi.

Lähimmät elintarvikkeita myyvät kaupat ovat olleet kauppakeskus Caprissa Rauhassa, Korvenkannan huoltamoilla sekä Imatralla.

Uudesta kaupasta kertoi ensin Joutseno-lehti.

Lisätty tieto ensiuutisoinnista la 1.9. klo 9.16.