Sello soi nuorten hyväksi Konserttihovissa ja Mikko Alatalo keikkailee Alppimajassa — Katso tästä viikonlopun menovinkit Imatran seudulla

Offroad-areenalla alkaa puolestaan suuri pistejahti, sillä lauantaina siellä järjestetään kauden 2020 ensimmäinen motocrossin junioreiden sisähallikilpailu.

Joel Kangas

Sellisti Jussi Makkonen taitaa heittäytymisen. Tässä hän soittaa Sibeliusta Lieksan Monolan tilalla, Sibeliusten häämatkamaisemissa.
Sellisti Jussi Makkonen taitaa heittäytymisen. Tässä hän soittaa Sibeliusta Lieksan Monolan tilalla, Sibeliusten häämatkamaisemissa.

Tulevana lauantaina Imatran Konserttihovissa järjestetään sellainen konsertti, jonka tuotto käytetään imatralaisten nuorten musiikkiharrastuksen hyväksi, paikallisten nuorten musiikkiopintojen tukemiseen.

Konsertissa esiintyvät sellisti Jussi Makkonen sekä pianisti Nazig Azezian. Heidän ohjelmistoonsa kuuluu suomalaisen säveltaiteen helmiä, eli musiikkia muun muassa Jean Sibeliukselta ja Heino Kaskelta.

Platinalevy kamarimusiikista

Tämä konsertti on muutaman vuoden tauon jälkeen ensimmäinen, jonka järjestävät Imatran soroptimistit — tosin muinakin vuosina he ovat avustaneet paikallisia nuoria, mutta hieman pienimuotoisemmin, muun muassa arpajaisten ja kirpputorien järjestämisestä saaduilla tuloilla.

— Mutta katsotaan, josko tällaisesta konsertista saataisiin vaikka traditio. Ajattelimme, että tämän järjestäminen tuottaisi myös paikkakuntalaisille enemmän iloa kuin turhan tavaran ostaminen, miettii Arja Piironen, SI Imatran puheenjohtaja.

Paikalliset soroptimistit valitsivat esiintyjiksi Makkosen ja Azezianin, koska monet heidän jäsenistään olivat kuulleet kaksikkoa jo aiemminkin, ja vakuuttuneet heidän musiikistaan.

Makkosen ja Azezianin erikoisalaa on suomalainen taidemusiikki. Kaksikko on esiintynyt muun muassa eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa ja Meksikossa, ja viime lokakuussa he vastaanottivat yhdysvaltalaisen Finlandia Foundation National -järjestön Award of Excellence -palkinnon, ansioistaan suomalaisen taidemusiikin ja erityisesti Sibeliuksen musiikin tunnetuksi tekemisestä Yhdysvalloissa.

Vuonna 2017 tämä kaksikko vastaanotti ensimmäisen suomalaisen platinalevyn kamarimusiikista. Platinalevy tuli Soiva metsä -kirjan mukana olevasta Sibelius -levystä.

Varat lahjoitetaan Musiikkiopistolle

Koska tarkoituksena on lahjoittaa konsertilla saadut varat eteenpäin, esiintyjät ovat lupautuneet tulemaan paikan päälle pelkin kulukorvauksin, eli soroptimistit maksavat ainoastaan heidän matkakulunsa ja majoittautumisensa. Myös Konserttihovi, soroptimistien pitkäaikainen yhteistyökumppani on mukana kulukorvauksin.

Soroptimistit lahjoittaa varat Musiikkiopistolle ja määrittää avustusten kriteerit. Musiikkiopisto päättää, kelle avustukset antaa. Niitä voi käyttää esimerkiksi lukukausimaksujen maksamiseen tai instrumentin hankintakustannuksiin.

Ja vaikka soroptimistit yleensä keskittyvät tyttöjen ja naisten aseman parantamiseen, tämän konsertin kerryttämiä varoja ei suunnata pelkästään tytöille.

Soroptimistit eli virallisemmin Soroptimist International on ammatissa toimivien naisten vapaaehtoinen palvelujärjestö. Se pyrkii vaikuttamaan päätöksentekoon yhteiskunnan kaikilla tasoilla, mutta ei ota kantaa puoluepoliittisiin tai uskonnollisiin kysymyksiin. Järjestö toimii 126 maassa ja sillä on kaikkiaan noin 100 000 jäsentä. Suomessa soroptimistit toimivat 59 klubin kautta, ja niihin kuuluu kaikkiaan noin 1 400 jäsentä. Imatran klubissa jäseniä on 25.

Jos ostaa konsertin liput vasta paikan päältä, ne voi maksaa vain käteisellä. Myös Konserttihovin tarjoilusta pääsee nauttimaan vain käteisellä.

Suomalaisia sävelhelmiä -hyväntekeväisyyskonsertti lauantaina 18.1. kello 17, Imatran Konserttihovissa (Ilmeentie 157).

Alatalo Alppiksessa

Mennäkö lauantaina Pub Vahtiin vai Alppikseen, kas siinäpä pulma!

Vahdin lauantai-iltaa nimittäin sulostuttavat Imatran omat pojat, Jaska Miikki ja Matti Kähkönen noin kello 22 alkaen, mutta Ruokolahden Alppimajassa esiintyy Mikko Alatalo duo, noin kello 22.30 alkaen. Toisin sanoen entinen kansanedustaja ja tunnettu laulattajamies itse.

Normaalisti hän esiintyy hanuristi Jammi Humalamäen kanssa, mutta tällä kertaa sairaslomalla olevaa Humalamäkeä tuuraa Jussi Grönqvist. Illan mittaan on luvassa muun muassa klassikkobiisejä Alatalon oman pitkän uran varrelta, syksynsävelhittejä ja manserokkia, Juicea unohtamatta.

Jaska ja Matti Pub Vahdissa lauantaina 18.1.kello 22 ja Mikko Alatalo -duo samana iltana Ravintola Alppiksessa noin kello 22.30.

Motocrossia ja pistejahtia

Lauantaina Imatran Offroad-areenalla alkaa suuri pistejahti, sillä silloin siellä järjestetään kauden 2020 ensimmäinen motocrossin junioreiden sisähallikilpailu. Aiemmin samaa kisaa järjestettiin nimellä Raceday, mutta tänä vuonna se kulkee nimellä Black 7 Raceday Series.

ANU PAKARINEN

50-kuutioisilla ajavien tyylinäytteitä Imatran Offroad Areenalta helmikuussa 2019.
50-kuutioisilla ajavien tyylinäytteitä Imatran Offroad Areenalta helmikuussa 2019.

Kisaan kuuluu kolme kilpailuluokkaa: 50cc, 65cc ja 85cc, sekä kaikkiaan neljä osakilpailua. Jokaisen luokan mestarit kruunataan kauden 2020 lopussa, ja samalla he kuittaavat itselleen ajovarustediilin seuraavalle kaudelle. Hallikisojen osallistujamäärä on rajattu. Koska kyseessä on junioreille tarkoitettu ja reilun hengen mukaisesti järjestettävä kisa, niin kakki osallistujat palkitaan. Tämä tammikuun osakilpailu alkaa kello 9.

Black 7 Raceday Series Offroad-areenalla (Mäntyrinne 6) lauantaina 18. 1 kello 9.

Selloilta OC:ssa

Sinun, joka näit viime kesänä kuohuvan Imatrankosken päällä selloa soittavan Sofi Maltsevan ja ihastuit hänen soittoonsa, kannattaa mennä tänä lauantaina Osmo’s Cosmos -baariin. Siellä vietetään selloiltaa, ja illan aloittaa tämä pietarilainen virtuoosi sähköviulunsa kera.

Viime kesänä Maltseva soitti selloa Koskenpartaalla, sillä hän tähditti Go Saimaan matkailumainosta. Tätä mainosta voi katsella Youtubesta. Maltseva on jo nykyisin sen verran ansioitunut sellisti, että hänen plakkariinsa on päätynyt myös kaksi melko merkittävää esiintymistä: jääkiekon MM-kisojen avajaiset Pietarissa vuonna 2017 sekä jalkapallon MM-kisojen avajaiset Pietarissa vuonna 2018.

Piia Kaskinen

Sofia Maltseva kesän 2019 kuvauksissa.
Sofia Maltseva kesän 2019 kuvauksissa.

Maltsevan jälkeen OC:n lavalle nousevat laulaja-kitaristi Samuli Erkkilä, sekä perkussiivisen ”shufflejousitekniikan” ja horisontaalisen ”basso-sello” -tekniikan kehittänyt sellisti Elias Kahila. Heidän yhteiseen repertuaariinsa kuuluu rock-klassikoita Billy Idolista Ozzy Osbourneen ja David Bowiesta Jimi Hendrixiin.

Cello Night lauantaina 18.1. kello 23 Osmo’s Cosmos -baarissa.

Taas mennään kupperiskeikkaa

Vuosikymmenen ensimmäinen kupperiskeikkaalauantai on tällä viikolla Ruokolahden liikuntahallissa. Muut kupperiskeikkakerrat ovat 29. helmikuuta, 28. maaliskuuta ja 25. huhtikuuta, eli puolentoista tunnin mittainen ja koko perheelle ilmainen sisäliikuntatapahtuma järjestetään aina kerran kuussa.

Liikuntatapahtuma ei ole ohjattu, vaan jokainen mukaan tuleva lapsi liikkuu tapahtumassa yhdessä vanhempiensa kanssa — eli jokaisella tapahtumaan osallistuvalla lapsella on oltava mukana valvova aikuinen, jonka vastuulla liikkuu.

Koska tapahtuma järjestetään vapaaehtoisvoimin, halukkaat voivat auttaa myös sen järjestelemisessä, eli välineiden paikalleen laittamisessa ja purkamisessa.

Kupperiskeikkaa lauantaina 18.1. kello 10 Ruokolahden liikuntahallilla ja kuntosalilla (Metsolantie 9).

Luetuimmat