Pulliainen jatkaa HP:n pelinjohtajana — sarjanousu vaati virkavapaata tehtaalta, sillä "Puli" muuttaa kesäksi Haminaan

Kimmo Seppälä

Pelinjohtaja Petri Pulliainen (vasemmalla) ja kunto- ja lukkarivalmentaja Vesa Kaukiainen tekivät HP:n kanssa yksivuotiset sopimukset.
Pelinjohtaja Petri Pulliainen (vasemmalla) ja kunto- ja lukkarivalmentaja Vesa Kaukiainen tekivät HP:n kanssa yksivuotiset sopimukset.

Petri Pulliainen jatkaa Haminan Palloilijoiden pelinjohtajana. Superpesikseen noussut HP on solminut imatralaisen Pulliaisen kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

— Kyllä meillä yhteinen tahtotila oli jo pitkään, mutta työasioiden järjestely Imatralla otti oman aikansa. Virkavapaa kesän ajaksi varmistui viime viikolla — siitä iso kiitos työnantajalle (Stora Enso), Pulliainen sanoi.

Hän teki tämän kauden aikana normaalisti töitä Imatralla ja ajeli tiiviisti Etelä-Karjalan ja Haminan väliä. Nousun myötä vaatimustaso ja ottelumäärätkin nousevat, joten pelinjohtaja muuttaa kesäksi Haminaan.

— Jo superin runkosarjassa on kahdeksan peliä enemmän kuin Ykköspesiksessä. Koin mahdottomaksi sen, että kävisin vielä töissä Imatralla.

Pulliainen on koko ajan ollut hyvin kartalla HP:n ensi kauden joukkueen suhteen. Tasoero Superpesiksen ja Ykköspesiksen välillä on selvä, mutta pelinjohtaja uskoo HP:n selviytyvän kunnialla.

— Ei meitä varmaan sarjan kärkisijoille etukäteisarvioissa rankata, mutta sieltä on hyvä ponnistaa. Imatra näytti tällä kaudella hyvää esimerkkiä.

HP on menettänyt nousijajoukkueestaan lukkari Jesse Eskelisen ja sarjan etenijätilaston kakkosen Jani Ahosen Kiteelle. Tulopuolella ovat toistaiseksi kärkietenijä Lauri Kaartokallio Imatralta sekä Jyväskylän Lohessa tällä kaudella pelanneet lukkari Matias Hangasmaa ja etukenttäpelaaja Joni Lehikoinen.

— Olen tosi tyytyväinen vahvistuksiin. Nuoria miehiä, joilla urakehitys on menossa ylöspäin. Jos saamme vielä vähän kokemusta ja johtajuutta lisää, niin hyvä tästä tulee, Pulliainen sanoi.

HP kartoittaa edelleen kakkospelinjohtajaa pestistä vetäytyvän Vesa Toikan tilalle. Uuden kuntovalmentajan nimen seura jo kertoi — ja se on haminalaisille pesäpallon seuraajille hyvin tuttu: Vesa Kaukiainen.

48-vuotias kotkalainen liikunnanopettaja ja kuntokeskusyrittäjä pelasi HP:n lukkarina Superpesistä kuuden kauden ajan 1996—2001. Kaikkiaan Kaukiaisella on tilillään pyöreät 400 pääsarjaottelua — HP:n lisäksi Jyväskylän Kirin, Imatran, Kuopion ja Kiteen riveissä.

Kaukiainen vastaa HP:ssä kuntopuolen lisäksi lukkarivalmennuksesta.

— Tämä on iso ja mielenkiintoinen haaste, erilainen kuin aikanaan pelaajana. Tämä liippaa läheltä minun muita juttujani ja olen innoissani. Uskon, että minulla on paljon annettavaa, Kaukiainen sanoi.

Jukka Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.