Karhumäen maastot muotoillaan temppupyörälle sopiviksi — Pumptrack-rata tuo Imatralle uuden harrastusmahdollisuuden

Imatran urheilijoiden pyöräilyjaoston touhuama pyöräilyrata on saanut lisää muotoja sitten kevään ensimmäisten lapioniskujen. Karhumäen maisemista on tarkoitus tulla yhtenäinen harrastuspaikka kaikille ikäpolville.

Jasmin Ojalainen

Jukka Mäennenä lapioi mursketta Jaakko Hasun kottikärryihin. Lapion varteen on tarttunut myös maastopyöräenduroa ajava Henri Pellinen.
Jukka Mäennenä lapioi mursketta Jaakko Hasun kottikärryihin. Lapion varteen on tarttunut myös maastopyöräenduroa ajava Henri Pellinen.

Karhumäelle huhti-toukokuun tietämiltä asti puuhailtu pyöräilyrata saa uusia muotoja kevään jälkeen. Sorakentälle ja sen kainaloon muotoutuvat pumptrack eli pumppirata ja oheismaaston kumpareiset ajolinjat soveltuvat MTB-pyöräilyn eli maastoajon lisäksi BMX-pyöräilyyn, tuttavallisemmin temppupyörällä kikkailuun.
— Keväisiä töitä jatketaan laajentamalla jaoston omilla varoilla ja nykyistä rataa muotoillaan uudelleen kivituhkalla. Pumptrackin kalliomurskeella vuorattu uusi osio saa sen jälkeen asfalttipeitteen, kertoo Imatran urheilijoiden pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet