Tiellä Imatralta Viipuriin on vielä yksi korjaamaton muutaman kilometrin pätkä – Pääosin tietyöt ovat valmistuneet Svetogorskin ja Viipurin välillä, mutta kuoppia riittää vielä Ahvolan kohdalla

Imatran rajaliikenteen määriä laskenut ja viime kesänä pitkiä jonoja aiheuttanut tieremontti on pääosin valmistunut.

Minna Mäkinen

Svetogorskin ja Viipurin väliset tietyöt siirsivät viime vuonna osan rajaliikenteestä Imatralta muille rajanylityspaikoille.
Svetogorskin ja Viipurin väliset tietyöt siirsivät viime vuonna osan rajaliikenteestä Imatralta muille rajanylityspaikoille.

Matka Imatralta Viipuriin Svetogorskin kautta venähti viime kesänä pisimmillään jopa kolmen-neljän tunnin mittaiseksi.

Tieosuudella tehtiin suuren luokan peruskorjausta ja pitkiä autojonoja oli monessa kohdassa.

Viipurin ja Svetogorskin väliset tietyöt siirsivät myös rajaliikennettä muille ylityspaikoille ja se näkyi Imatran rajanylitystilastoissa.

Monet Imatralta Viipuriin ajaneet valitsivat ajoreitin Antrean kautta. Matka oli pitempi maantieteellisesti, ruuhkia ohitettiin ja aikaa säästyi.

Nyt tietyöt Viipurin ja Svetogorskin välillä ovat pääosin valmistuneet, mutta yksi huonokuntoinen tiepätkä osuudella edelleen on.

— Siellä on 4-5 kilometriä huonoa osuutta Kamennogorskin risteyksen kohdalla. Sinne ei kannatta pimeällä mennä, tie on pehmeää ja on paljon kuoppia. En tiedä korjataanko sitä pätkää ollenkaan, sanoo paljon Imatran ja Viipurin väliä ajava ex-huippuhiihtäjä ja nykyinen yrittäjä Valeri Rodokhlebov..

Huonokuntoisella tieosuudella on Rodokhlebovin mukaan mennyt paljon renkaita tänä talvena. Hän ei kuitenkaan ole itse valinnut kiertoreittä.

— Pitää vaan tietää missä ne kuopat ovat.

Venäjällä paljon liikkuva yrittäjä Antti Väisänen arvelee, että Tali-Ihantalasta Imatralle päin oleva huonokuntoinen osuus Ahvolan kylän kohdalla saattaa jäädä korjaamatta.

— Sinne on ajettu paljon massoja ilmeisesti uuttaa tielinjaa ja oikaisevaa reittiä varten.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut