Rautjärven Kangaskosken entiselle raja-asemalle ei ole edelleenkään löydetty vuokralaista — Elokuusta lähtien kiinteistöä voidaan vuokrata myös lyhytaikaiseen käyttöön

Kunnan tavoitteena on edelleen löytää pitkäaikainen vuokralainen, vaikka lyhytaikainen vuokraaminen tuleekin elokuussa mahdolliseksi.

Mari Pajari

Heinikko on vallannut Kangaskosken vanhan raja-aseman pihassa olevan kesäteatterin.
Heinikko on vallannut Kangaskosken vanhan raja-aseman pihassa olevan kesäteatterin.

Rautjärven Kangaskosken entiselle raja-asemalle ei ole edelleenkään löydetty pitempiaikaista vuokralaista. Tämän vahvistaa kunnanjohtaja Harri Anttila.

Rautjärven kunnanhallitus ja elinympäristölautakunta teki kesäkuussa päätöksen, että elokuusta lähtien tilaa voidaan vuokrata myös lyhytaikaisesti, koska pidemmäksi aikaa vuokralaista ei ole löydetty.

— Edelleen kuitenkin haetaan pitkäaikaista vuokralaista. Elokuusta lähtien voidaan kuitenkin luovuttaa tila yksittäisiin tilaisuuksiin. Siihen on määritelty vuokrausehdot sitä varten, Anttila kertoo.

Päärakennuksen lisäksi vuokraan kuuluvat erillinen saunarakennus sekä ulkorakennus.

Tiloja on laitettu talven aikana kuntoon. Anttilan mukaan esimerkiksi päärakennukseen on lisätty yksi hätäpoistumistie.

Elinympäristölautakunnan kesäkuun pöytäkirjan mukaan Kangaskosken kiinteistön lyhytaikainen vuokraaminen voidaan aloittaa, kun kiinteistön rakennusluvan mukaiset velvoitteet ovat kunnossa, ja talousveden laatu on tutkittu.

— Siellä on nyt rakennuslupien mukaiset lopputarkastukset menossa, Anttila sanoo.

Elinympäristölautakunnan kesäkuun kokouksen pöytäkirjassa kerrotaan myös lyhytaikaisten vuokrien hinnat.

Kiinteistön vuorokausivuokra on 150,00 euroa, viikonloppuvuokra on 230,00 euroa ja viikkovuokra on 500,00 euroa. Yksittäistä lyhyempää tilaisuutta (max. 6 tuntia) varten kiinteistö on mahdollisuus vuokrata 100,00 euron vuokrahintaan.

Samassa yhteydessä on mahdollista vuokrata paikkoja asuntovaunuille tai -autoille, joka maksaa 10 euroa vuorokaudelta.

Tavoitteena löytää ympärivuotinen vuokralainen

Keskustelut pitkäaikaisempien vuokralaisten kanssa on Anttilan mukaan kaatuneet siihen, että vuokralaisilla olisi ainoastaan kausittaista käyttöä. Kunnan tavoitteena on saada Kangaskosken entiselle raja-asemalle ympärivuotista käyttöä.

— Katsotaan, jos vielä löydettäisiin sopiva vuokralainen. Ollaan pyritty edistämään sitä, että tähän voisi löytyä yritysryhmiä, ketkä voisivat hyödyntää kiinteistöä ympärivuotisessa käytössä, hän sanoo.

Anttilan mukaan Rautjärven kunnalla ei ole muita liikekiinteistöjä tai -huoneistoja tyhjillään. Yksittäisiä kerrostalohuoneistoja ja yksi vanhempi rivitalo kunnalta on tulossa lähiaikoina myyntiin.