Vaeltaminen on kaikenikäisten harrastus, joka tarjoaa rauhoittumista luonnossa kiireisen arjen keskelle — Harri Ahonen kertoo Pohjois-Skandinavian parhaista vaellusreiteistä luennollaan Parikkalassa

Pohjois-Skandinavian luonto antaa upeita mahdollisuuksia vaeltamiseen. Harri Ahonen luennoi aiheesta Parikkalassa.

Harri Ahonen

Harri Ahonen on itse kokenut vaeltaja Pohjois-Skandinavian luonnossa.

Vaeltamisesta on tullut suosittu harrastus ja nyt aiheesta on mahdollista kuulla alan ammattilaiselta, kun tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen luennoi keskiviikkona 7. marraskuuta Parikkalan kirjastossa.

Pohjois-Skandinavian vaellusreiteistä käsittelevässä luentotilaisuudessa Ahonen kertoo laajasti Pohjois-Skandinavian luonnosta, matkustustavoista sinne ja takaisin, tupakäytännöistä ja luonnonsuojelualueista.

Lisäksi Ahonen antaa vinkkejä niin kokeneille kuin aloitteleville vaeltajille. Vaellusaiheisen tiedon lisäksi Ahonen kertoo luennon aikana omakohtaisia kokemuksia vaellusreiteiltä, kuten eräästä amerikkalaisesta miehestä, jolla oli rinkka täynnä omenoita.

Ahonen on luennoinut aiheesta ympäri Suomea ja maailmallakin.

— Yleisö on antanut erittäin positiivista palautetta luentojen jälkeen, kuinka jo itse luentotilaisuus on ollut matka vaellusreiteille, Ahonen kertoo tiedotteessa.

Luennon aikana Ahonen esittelee myös aihepiiriä tukevia valokuvia, jotka hän on itse ottanut vaelluksillaan.

Useita tietokirjoja aiheesta

Ahonen on kirjoittanut kolme tietokirjaa, joista ensimmäinen Pohjois-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin vuonna 2014. Kirja on saanut hyvän vastaanoton niin kriitikoiden kuin yleisön keskuudessa ja siitä on otettu jo neljäs painos.

Toinen kirja, Keski-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin vuosi sitten helmikuussa ja myös se on saanut hyvän vastaanoton.

Kolmannen kirjan nimeltä Pohjois-Norjan rannikkoreitit kustannusyhtiö Tammi julkaisi huhtikuussa ja sekin on yltänyt toiseen painokseen.

Kaksi ensimmäistä kirjaa on julkaistu ja kolmas julkaistaan Saksassa, Alankomaissa, Sveitsissä ja Itävallassa.

Pohjois-Skandinavian vaellusreitit -luentotilaisuus keskiviikkona 7. marraskuuta kello 18 Parikkalan kirjastossa (Harjukuja 1, Parikkala). Kesto noin yksi tunti.

Luetuimmat