Imatran Vintterissä asuva Tarja Koponen rakensi kotipihalleen talven ihmemaan – Katso kuvat jouluvaloista

Koponen on hankkinut jouluvalot sieltä täältä mielensä mukaan. Itse Koponen puhuu mieluummin kausivaloista, sillä ne valaisevat pihapiiriä joulunajan jälkeenkin, usein pitkälle kevääseen.

Joonas Tapaninen

Jouluvalot luovat tunnelmaa Vintterissä sijaitsevan rintamamiestalon pihalla.
Jouluvalot luovat tunnelmaa Vintterissä sijaitsevan rintamamiestalon pihalla.

Imatran Vintterissä sijaitsevan rintamamiestalon pihasta ei vuoden pimeimpänäkään aikana valoa puutu. Talon emäntä Tarja Koponen on innokas jouluvalojen laittaja, joka aloittaa kotipihan koristelemisen jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Joonas Tapaninen

6757824.jpg

Koponen itse puhuukin mieluummin kausivaloista, sillä hänellä ei ole kiire sammuttaa valoja joulunajan jälkeenkään. Monesti valot ovat palaneet pitkälle kevääseen, jopa helmi-maaliskuulle saakka.

Joonas Tapaninen

6757821.jpg

– Välillä on valoletkua, sitten taas valokukkia. Ne vähän vaihtelevat vuosittain. Ehkä noita eläinvaloja on tullut nyt hankittua enemmän, kun pojantyttö on niihin niin tykästynyt, miehensä kanssa taloa asuva Koponen kertoo.

Joonas Tapaninen

6757823.jpg

Turhan kalliiksi valojen laittaminen ei ole lompakolle käynyt, sillä Koponen on hankkinut niitä sieltä täältä sen mukaan, mistä on milloinkin sattunut saamaan edullisesti.

– Hinnat ovat varmasti tulleet alaspäin siitä, mitä ne joskus ovat olleet.

Joonas Tapaninen

6757825.jpg

Joonas Tapaninen

6757827.jpg

Joonas Tapaninen

6757826.jpg

Jouluvalot ovat muuttuneet viime vuosina hillitympään suuntaan.

– Miekin toin aikoinaan Venäjältä kaikenlaisia välkkyviä ja vilkkuvia valoja, mutta kun nyt näen sellaisia, eivät ne enää näytä nätiltä. Se aika on mennyt ohi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset