Tiistaina Imatralla voi sataa useita kymmeniä millimetrejä, mukana ukkosta ja illalla puuskittaista tuulta – Sää jatkuu epävakaisena koko loppuviikon ajan

Tiistaina Etelä-Karjalassa on voimassa sadevaroitus. Iltapäivästä alkaen voi sataa runsaasti, yli 50 millimetriä vuorokaudessa. Voimassa on myös rajun ukonilman varoitus sekä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tuulivaroitus maa-alueilla.

MikaStrandén

Sateenvarjoille on käyttöä loppuviikon aikana. Arkistokuva.
Sateenvarjoille on käyttöä loppuviikon aikana. Arkistokuva.

Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan Suomeen saapuu tiistaina syvenevä matalapaine, joka tuo mukanaan rankkasateita ja voimakkaita tuulia.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan tiistai näyttää sateiselta Etelä-Karjalassa, ja Imatrallakin voi tulla runsaita sademääriä. Vuorokauden sademäärä voi olla useita kymmeniä millimetrejä.

Sateen seassa voi tiistaina olla ukkosta, ja illalla tuuli saattaa olla puuskittaista ja voimakasta.

Keskiviikkona sää Imatralla jatkuu epävakaisena. Luvassa on puuskittaista lounaistuulta sekä sadekuuroja ja ukkosta.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan yleisesti koko loppuviikko näyttää tässä vaiheessa hyvin epävakaiselta Etelä-Karjalassa.

Ilmatieteen laitos on asettanut Etelä-Karjalaan voimaan tiistaista kello 13 eteenpäin rajun ukonilman varoituksen. Myöhään tiistai-iltana ja keskiviikkoyönä voimassa on myös tuulivaroitus maa-alueella. Tuulen nopeus voi yöllä olla puuskissa 15 metriä sekunnissa.

Tiistai-iltapäivästä alkaen voimassa on myös sadevaroitus. Iltapäivästä alkaen voi sataa runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan herkimmin tulvivat alikulut ja painanteet tulvivat taajama-alueilla. Liikenteessä on kohonnut vesiliirtovaara.

Toistaiseksi voimassa on myös metsäpalovaroitus. Ilmatieteen laitoksen mukaan metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen, ja tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.

Luetuimmat

Kommentoidut