Imatralla hiljentyneet rakennukset pääsevät nyt rauhassa remonttiin – työt Vuoksenniskan koulun kotitalousluokassa ja kulttuuritalo Virrassa on määrä aloittaa pian

Myös urheilutalon vaatimat korjaustoimenpiteet ovat selvityksen alla.

Mika Strandén

Vuoksenniskan vanhassa koulurakennuksessa havaittu sisäilmaongelma johtuu ulkoseinän kastumisesta. Kotitalousluokka remontoidaan valmiiksi syksyyn mennessä.
Vuoksenniskan vanhassa koulurakennuksessa havaittu sisäilmaongelma johtuu ulkoseinän kastumisesta. Kotitalousluokka remontoidaan valmiiksi syksyyn mennessä.

Imatralla koulujen ja julkisten tilojen kunnostusta jatketaan niiden kiinnioloaikana.

Vuoksenniskan vanhan koulurakennuksen seinässä helmikuun alussa havaitun kosteusvaurion kunnostamissuunnitelma on parhaillaan käynnissä, kertoo kaupungin tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen. Turusen mukaan korjaustoimenpiteet on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pian ja saattaa valmiiksi kesän aikana.

Vuoksenniskan kotitalousluokka ehdittiin jo ottaa pois käytöstä, mutta korvaavia tiloja ei koulujen sulkemisen vuoksi tarvittu pitkään. Turusen mukaan seinänvierustaa on avattu kosteusvaurion tutkimiseksi. Mikrobilöydöksiä tehtiin hänen mukaansa lattiassa, jonka vuoksi myös se uusitaan.

Lisäksi kulttuuritalo Virran tilasuunnitteluprojektin muutostyöt pyritään käynnistämään huhtikuun lopulla, Turunen kertoo. Tällä hetkellä käynnissä on tarjouspyynnön kilpailutus. Remontti tulee kestämään kaikkiaan noin kaksi kuukautta.

Remontissa kaupunginmuseon on määrä siirtyä ensimmäisestä kerroksesta eli maan tasolta samaan kerrokseen kirjaston kanssa. Myös Virta-opiston henkilökunnan tilat siirtyvät kirjaston henkilöstötiloihin.

Urheilutalolla on puolestaan käynnissä sen kuntoa kartoittavat tarkemmat jatkotutkimukset. Selvitys on määrä saada pääsiäiseen mennessä, jonka myötä tarvittavat korjaustoimenpiteet tarkentuvat, Turunen kertoo. Kosteusvaurioon liittyviä mikrobilöydöksiä tehtiin maaliskuussa kellarikerroksen juoksusuoralta, kuntosalilta ja painonnostotilasta.

Luetuimmat