NHL-supertähti Aleksander Barkov teki yllätysvisiitin Imatralle — ”Täytyy kyllä sanoa, että halli näyttää aika hienolta”

Joonas Tapaninen

Harvinainen näky: samettikäsi Aleksander Barkov Imatran jäähallin jäällä.
Harvinainen näky: samettikäsi Aleksander Barkov Imatran jäähallin jäällä.

Imatran jäähallin jäällä luisteli tiistaina yksi maailman taitavimmista jääkiekkoilijoista. Tieto Aleksander Barkovin yllätysvierailusta oli kiirinyt nopeasti, sillä tähteä odotti kaukalon laidalla nimmareita ja yhteiskuvia himoinnut vastaanottokomitea.

Barkov on antanut viime vuosina kasvot NHL-seura Florida Panthersille, jonka kapteenina tamperelainen toimii. Tiistaina hänen yllään oli kuitenkin kiinalaisen Kunlun Red Starin harjoituspaita.

Tämä selittyy sillä, että Barkovin isä, Alexander Barkov vanhempi, valmentaa KHL:n kiinalaisseuran Kunlun Red Starin nuorten joukkuetta. Barkovin mukana Imatralla oli Panthersin toinen manselaishyökkääjä Henrik Haapala.

— Tulimme samaa matkaa Tampereelta Henkan kanssa. Kuulin, että tänne on tullut uusi halli ja puitteisiin on panostettu. Täytyy kyllä sanoa, että halli näyttää aika hienolta, Barkov ihasteli.

Atlantin takana Barkov on saanut tottua Imatran jäähallia suurempiin ympyröihin pelatessaan Madison Square Gardenin ja Centre Bellin kaltaisissa legendaarisissa kiekkopyhätöissä.

Vaatimattomuus ei ole miehestä silti karissut. Panthersin tärkein kenttäpelaaja puhuu yhä mieluummin joukkueesta kuin itsestään.

— Henkilökohtaisesti ainoa tavoitteeni on tehdä enemmän pisteitä kuin viime kaudella. Silloin joukkueellakin on todennäköisesti paremmat mahdollisuudet menestyä.

Loukkaantuminen kutisti Barkovin viime kauden 61 otteluun, mutta tehopisteitä syntyi silti 52 (21+31). Joukkueen kaudesta jäi huonompi maku, kun Floridan taival päättyi jo runkosarjaan.

Barkov yllättyi Jokisen lähtöpasseista

Panthersin organisaatiossa kävi viime kaudella vinkka, kun päävalmentaja Gerard Gallant erotettiin kesken kauden ja valmennusvastuun otti seuran toimitusjohtaja Tom Rowe. Kesäkuusta asti puikoissa on ollut entinen NHL-pakki Bob Boughner.

Myös joukkue Barkovin ympäriltä uusiutui, kun maanmies Jussi Jokisen sopimus ostettiin ulos ja tshekkikonkari Jaromir Jagrin sopimusta ei jatkettu.

Barkov kertoo yllättyneensä pitkäaikaisen seurakaverinsa Jokisen lähtöpasseista.

— Mutta sitä ei enää auta murehtia.

Suomalaiset eivät tule Panthersista loppumaan, sillä Haapalan lisäksi Sebastian Repo ja Harri Säteri kirjoittivat kesällä sopimuksen seuran kanssa.

— Venäjältä ja Suomesta on tullut nopeita kavereita. Se on hyvä asia, koska pelikin nopeutuu. Myös nuoret pelaajamme ovat nyt vuoden kokeneempia, elokuun lopussa takaisin Floridaan matkaava Barkov sanoo.

Joonas Tapaninen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.