Susihavainnot ovat Ruokolahden pohjoisosissa nyt päivittäisiä — liikkeitä seurataan keskusteluryhmässä

AOP

Talviaikaan lumeen jäävät jäljet kertovat susien liikkeistä, jolloin kannan seuranta antaa todenmukaisemman kuvan tilanteesta. Arkistokuva.
Talviaikaan lumeen jäävät jäljet kertovat susien liikkeistä, jolloin kannan seuranta antaa todenmukaisemman kuvan tilanteesta. Arkistokuva.

Lumen tultua maahan susien liikehdintää pystytään seuraamaan tarkemmin kuin sulan aikaan. Ruokolahden ja Imatran riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Kurki kuvailee havaintoja nyt päivittäisiksi, sillä jäljistä kerrotaan samantien metsästäjien yhteisessä whatsapp-ryhmässä.

Lauantaiaamuna susi kävi metsästyskoiran päälle Ruokolahden ja Sulkavan rajalla. 3—5 suden laumasta tehtiin havainto seuraavana päivänä 7,5 kilometrin päässä vahinkopaikasta. Kurjen mukaan asiat voivat liittyä toisiinsa.

— Susi liikkuu helposti yön aikana tuollaisen matkan.

Kaksi aikuista ja kolme pentua viittaisi Peleen

Viikonlopun ja maanantain aikana samasta laumasta on tehty havaintoja pitkin pohjoista Ruokolahtea. Lauma on liikkunut Kemppilänsuolla, Ilmajärvellä ja maanantaina jo Lieviskässä ja Kukonharjussa.

Pelen arvioitiin viime keväänä löytäneen kumppanin ja saaneen pentuja.

Lauma liikkuu pääosin yhdessä, hajoten välillä pienemmiksi porukoiksi. Lauman pääluku, kaksi aikuista ja kolme pentua, viittaisi pantasusi Peleen. Pelen arvioitiin viime keväänä löytäneen kumppanin ja saaneen pentuja.

Koiravahingot eivät riitä perusteeksi kaatolupiin

Kurjen mukaan 3—5 yksilön lauman lisäksi Ruokolahden pohjoisosissa liikkuu saman verran yksittäisiä susia päivästä riippuen. Nämä yksilöt viipyvät alueella yleensä vain ohikulkumatkan verran.

Kanta on nyt se, mikä on, toteaa Kurki.

— On valitettavaa, että koiravahinkojen perusteella kaatolupia ei saa. Sellaisten perusteeksi pitää olla uhkaavaa käyttäytymistä esimerkiksi pihapiireissä.

Juttuun korjattu susihavaintojen sijaintia ja määriä 1.11. klo 9.59.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.