Töllillä pyörivät keskiviikkotanssit, Suikkalan lavan jatkosta tehdään päätöksiä muutaman viikon sisään

Piia Kaskinen

Tässä vaiheessa tansseja on meneillään naisten haku.
Tässä vaiheessa tansseja on meneillään naisten haku.

Vaikka Ruokolahden Raju päätti keväällä lopettaa tanssien järjestämisen Vuoksenniskan työväentalolla, niin tänäkin keskiviikkona sen parketilla pyörähtelee liki lavan täydeltä pareja.

Raju lopetti sunnuntaitanssien järjestämisen lopullisesti, sillä työpanokseen nähden niiden järjestäminen ei enää kannattanut, toteaa Ruokolahden Rajun puheenjohtaja Jouko Savolainen.

Piia Kaskinen

Työväentalon parkkipaikka on niin täynnä autoja, ettei sekaan meinaa mahtua.
Työväentalon parkkipaikka on niin täynnä autoja, ettei sekaan meinaa mahtua.

— Näin ainakin meidän osalta. Silti, että olemme tansseja siellä 80-luvulta asti järjestäneet, hän sanoo.

Keskiviikkoisin Töllillä kuitenkin pistetään jalalla koreasti, sillä siellä pyörivät eläkeliittojen järjestämät päivätanssit. Niitä järjestetään syksyllä ja keväällä, joulun ja kesän aikaan pidetään taukoa.

— Päivätanssit järjestetään kello 13—17 ja ainakin jonnekin marraskuulle näitä on tänä syksynä luvassa, kertoo Kirsti Kankaanpää Imatran sosialidemokraateista.

Sunnuntaitanssienkin järjestämisestä on ollut puhetta muutamien mahdollisten järjestäjien kanssa, mutta kukaan ei ole kuitenkaan niiden järjestäjäksi ilmoittautunut.

— Yhdistys ei niitä pysty järjestämään, sillä ne ovat aina talkooväelle iso ponnistus.

Suikkalasta päätöksiä marraskuussa

Suikkalan lavan kohtalo ratkennee johonkin suuntaan marraskuun aikana. Ravintola- ja pitopalveluyritys Karelian Gourmetin yrittäjä Tuomas Dufvan mukaan yritys neuvottelee edelleen lavan omistavan Ruokolahden Rajun kanssa.

— Hyvältä näyttää kuitenkin. Mutta mitään ei ole vielä varmistettu.

Jos kaikki menisi kuten Strömsössä, Karelian Gourmet voisi käynnistellä lavalla jonkinlaista toimintaa ensi kesäkuussa, kenties juhannuksen aikaan.

— Jos päästään sinne toimimaan, niin tarkoituksena olisi tuoda takaisin entisenkaltaista yhteisöllisyyttä. Herätellä henkiin näitä vanhoja, hienoja paikkoja.

Juttua päivitetty 16.10.2019 klo 17:45: Vuoksenniskan työväenyhdistys korjattu Imatran sosialidemokraateiksi

Luetuimmat

Uusimmat uutiset