Rautjärvi yhä synkintä työttömyysaluetta — työttömien määrä väheni Imatran seudulla kuitenkin vuodentakaisesta

Avoimien työpaikkojen määrä väheni Imatran seudulla vuoden takaisesta lähes kolmanneksella.

Kalle Sipiläinen

Etelä-Karjalan työttömyysaste oli joulukuun lopussa 13,9 prosenttia.
Etelä-Karjalan työttömyysaste oli joulukuun lopussa 13,9 prosenttia.

Työttömien määrän viimeaikainen kehitys on ollut kaakonkulmalla samansuuntainen kuin koko maassa eli myönteinen. Työttömien määrä oli Kaakkois-Suomessa joulukuun lopussa 16 prosenttia pienempi kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömien määrä oli vähentynyt 17,5 prosenttia vuoden takaisesta.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Karjalassa 13,9 prosenttia. Koko Suomen työttömyysaste oli joulukuun lopussa 11,2.
Työttömyys koettelee yhä ankarimmin Rautjärveä, jossa työttömyysaste oli 19. Matalin työttömyysaste oli viime kuun lopussa Taipalsaarella, 9,9 prosenttia.

Imatralla yli 2 200 työtöntä

Imatralla oli joulukuun lopussa 2 022 työnhakijaa. Määrä kasvoi edelliskuun 1 854:stä lähes neljälläsadalla, mutta pieneni edellisvuoden vastaavasta ajasta 326:lla. Työttömyysprosentti oli Imatralla 16,4.
Ruokolahdella työttömiä työnhakijoita oli kuun vaihteessa 246 ja Rautjärvellä 262. Ruokolahdella työttömien määrä kasvoi edelliskuusta 30 hengellä, Rautjärvellä määrä laski 18 ihmisellä. Vuoden takaisesta työttömien määrä väheni sekä Ruokolahdella että Rautjärvellä, Ruokolahdella 47 hengellä ja Rautjärvellä 27 ihmisellä. Ruokolahden työttömyysprosentti oli viime kuun lopussa 11,2.
Koko Imatran seutukunnalla oli kuun lopussa 2 804 työtöntä työnhakijaa. Koko Kaakkois-Suomen luku on 20 029. Kaakon työttömyysprosentti oli 14,3.
Avoimien työpaikkojen määrä pieneni joulukuussa vuodentakaisesta. Imatran seudulla niitä oli tarjolla 29 prosenttia (35 kappaletta) vähemmän kuin edellisvuonna.
Luvut ovat Kaakkois-Suomen joukuun työllisyyskatsauksesta, joka julkistettiin torstaina.Luetuimmat

Uusimmat uutiset