Karjalan prikaati harjoittelee Imatralla ja Lappeenrannassa maaliskuun alussa – Paikallispuolustusharjoitus näkyy ja kuuluu, mukana myös koululaisia

Liikkuminen yritetään ajoittaa niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa siviililiikenteelle. Harjoitusalueet on merkitty kyltein.

Päivi Tuovinen

Karjalan prikaati harjoittelee Imatralla ja Lappeenrannassa maaliskuun alussa – Paikallispuolustusharjoitus näkyy ja kuuluu, mukana myös koululaisia

Karjalan prikaatin paikallispuolustusharjoitus Etelä-Karjala 20 tuo tuhat sotilasta Lappeenrannan ja Imatran alueelle maaliskuun alussa.

Harjoitukseen kuuluu muun muassa kohteen suojaamista Huhtiniemessä ja Imatran lentokentän suojaamista sekä koulukeskuksen evakuointi Imatralla keskiviikkona 4. maaliskuuta, Maavoimat kertoo tiedotteessa.

Marssiosastot saattavat hidastaa liikennettä Kuutostiellä, kun joukot siirtyvät harjoitusalueelle Imatralle ja Joutsenoon sekä palatessaan harjoituksen jälkeen takaisin kotivaruskuntiin.

Joukot siirtyvät lentokentälle Imatran kaupungin läpi katuverkostoa käyttäen, mutta liikkuminen yritetään ajoittaa niin, että siitä on mahdollisimman vähän haittaa siviililiikenteelle.

Harjoitus järjestetään 2.–5.3. maaliskuuta ja sen johtaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Petri Olli.

Panssarivaunuja ja helikoptereita

Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Kaakkois-Suomen rajavartiostosta, sekä viranomaisia Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta, Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta ja työntekijöitä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä sekä Lappeenrannan ja Imatran kaupungeilta.

Puolustusvoimien joukkojen ja viranomaisten vahvuus on yhteensä noin tuhat. Henkilökuntaa ja viranomaisia noin 200, reserviläisiä osallistuu 200 ja varusmiehiä 600.

Sotilas- ja viranomaisajoneuvoja osallistuu yhteensä noin 100. Panssariajoneuvoja on kymmenen ja helikoptereita osallistuu kaksi. Harjoitukseen liittyy helikopteritoimintaa 4.–5. maaliskuuta kaikkina vuorokauden aikoina.

Valkoisia valoja voi näkyä taivaalla

Imatran kaupunki ja Eksote yhteistoimintakumppaneineen harjoittelevat koulukeskuksen evakuointia, valmiuskeskuksen perustamista ja sen toimintaa 4. maaliskuuta kello 11–18.

Mukana on myös noin 200 koululaista.

Harjoitus näkyy ja kuluu Vekaranjärven, Taipalsaaren, Lappeenrannan, Joutsenon ja Imatran alueilla. Taipalsaaren ampuma-alueella suoritetaan kovapanosammuntoja 3.–5. maaliskuuta.

Muutoin harjoitusjoukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita eli paukkupatruunoita ja valaisuvälineitä Myllymäki-Roiso-Vesikkola -alueella Joutsenossa ja Imatralla keskiviikkoillasta torstaihin puoleenpäivään asti. Valaisuvälineiden käyttö voi näkyä valkoisina valoina taivaalla.

Harjoitusalueet on merkitty kyltein. Imatran keskustassa sotilaat ohjaavat liikennettä panssarivaunujen ajaessa keskustan läpi.

Jos allaoleva tviitti ei näy, katso se tästä.

Muokattu uutista klo 19.12. Lisätty tviitti.

Luetuimmat