Jaro Karppinen valittiin Eksoten kuntoutusjohtajaksi: Markku Hupli eläkkeelle huhtikuussa

Virkaan oli kaksi hakijaa, joista molemmat haastateltiin.

Kai Skyttä

Eksoten uusi kuntoutusjohtaja Jaro Karppinen aloittaa maaliskuun lopulla.
Eksoten uusi kuntoutusjohtaja Jaro Karppinen aloittaa maaliskuun lopulla.

Dosentti Jaro Karppinen on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tuleva kuntoutusjohtaja. Valinnasta päätti Eksoten hallitus kokouksessaan.

Nykyinen kuntoutusjohtaja Markku Hupli jää eläkkeelle huhtikuun alussa.

Kuntoutusjohtajan/fysiatrian ylilääkärin virkaan haki Karppisen lisäksi lääketieteen tohtori Hannu Heikkilä. Molemmat hakijat täyttivät kelpoisuusvaatimukset ja heidät haastateltiin.

Haastattelijoina toimivat toimitusjohtaja Timo Saksela, kuntoutusjohtaja Markku Hupli, hallituksen 1. varapuheenjohtaja Jarmo Pulli ja hallituksen 2. varapuheenjohtaja Heikki Järvenpää.

Hakijalta edellytettiin hyviä ja todennettuja johtamistaitoja, fysiatrian erikoislääkärin oikeuksia ja laaja-alaista kuntoutuksen kehitysotetta.

Haastatteluryhmä päätti yksimielisesti esittää dosentti Jaro Karppisen valitsemista.

Työryhmän mukaan Karppisella on kokonaisvaltainen näkemys kuntoutuksesta ja sen kehittämisestä varsinkin integroidussa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Lisäksi professoritasoinen henkilövalinta mahdollistaa fysiatrian kehittämisen ja lisää rekrytointimahdollisuuksia.

Karppisen on tarkoitus tehdä 70-prosenttista työaikaa. Virassa on kuuden kuukauden koeaika. Karppinen voi aloittaa tehtävässä maaliskuun loppupuolella.

Luetuimmat