Hirvonen lähtee todennäköisesti sittenkin demaripiirin puheenjohtajavaaliin

Savonlinnalainen Teemu Hirvonen ehti jo ilmoittaa, että hän ei tavoittelee enää SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtajuutta. Imatralaisehdokkaan luopuminen muuttaa asetelmaa. Savonlinnan kunnallisjärjestö esittänee Hirvosta torstaina illalla piirijohtajaksi.

Antti Varonen

Teemu Hirvonen on ollut yhden kaksivuotiskauden SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja.
Teemu Hirvonen on ollut yhden kaksivuotiskauden SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja.


SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtajavaali on mennyt uuteen asetelmaan, sillä näillä näkymin nykyinen puheenjohtaja Teemu Hirvonen on sittenkin edelleen käytettävissä puheenjohtajan tehtävään.


Savonlinnalainen Hirvonen ehti aiemmin jo ilmoittaa, että hän ei ole mukana puheenjohtajavaalissa.
Tilanne muuttui, kun imatralainen Niina Malm ilmoitti, että hän ei ole käytettävissä puheenjohtajaksi.


Malm on nähty Hirvosen luopumisilmoituksen jälkeen hienoisena ennakkosuosikkina. Malm kertoi perumisestaan somessa tiistaina. Hän perusteli päätöstään terveydellisillä syillä.
Samalla Etelä-Karjalan, Kymen ja Mikkelin suunnilta osa yhdistysten puheenjohtajista julkisti heti tukensa Hirvosen jatkopaikalle.

SDP:n Savonlinnan kunnallisjärjestö käsittelee asiaa torstaina illalla. Kunnallisjärjestö asettanee Hirvosen virallisesti ehdolle puheenjohtajan tehtävään.
Hirvonen kommentoi asiaa torstaina iltapäivällä toteamalla, että jos oman kaupungin kunnallisjärjestö asettaa hänet ehdolle, hän vastaa myöntävästi.


Päätös tarkoittaa varsin todennäköisesti sitä, että Hirvonen jatkaa Kaakkois-Suomen piirin johdossa myös seuraavat kaksi vuotta.

Kaakon demaripiirin puheenjohtaja-asetelmien taustalla on se, että puolueen yksi puoluehallituksen paikka tuli puoluekokouksen jälkeen Etelä-Karjalalle, joka kuitenkin halusi paikalle Hirvosen.
Hirvonen siirtyi puoluehallitukseen ja ilmoitti samalla, että hän jättää piirin puheenjohtajuuden. Piirijohtoon Etelä-Karjala kaavaili ammattiyhdistyspiireistä tunnettua Malmia.

Kun Malm ei ole käytettävissä, Etelä-Karjala pyysi Hirvosta ehdolle. Hirvoselle tukea on ilmaistu myös Kymestä.
Myös Mikkelin työväenyhdistyksen puheenjohtaja Kari Ojala julkisti somessa tukensa Hirvoselle.

SDP-piiri valitsee puheenjohtajan lauantaina Mikkelin Anttolassa.
Puheenjohtajapaikasta tullee äänestys, sillä jos Hirvonen asettuu ehdolle, vaalissa häntä vastassa ovat Joonas Honkimaa Kuusankoskelta ja Vili-Valtteri Virtanen Haminasta.
Honkimaa on 27-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri. Virtanen on 19-vuotias opiskelija, joka liittyi puolueeseen vasta kuntavaalien jälkeen. Kumpikaan ei ole piirin alueella erityisen tunnettu nimi.

Hirvonen on ollut kaakon piirinpuheenjohtaja kaksi vuotta ja on tällä hetkellä myös puoluehallituksen jäsen.
Siviilissä Hirvonen on savonlinnalaisen kiinteistöosakeyhtiö Olavilan toimitusjohtaja.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset