Yritystilat hakee kaupungilta rahoitusta Aviasportin ostamiseen — 1,8 miljoonan euron summaan sisältyy hallikaupan lisäksi myös tyhjillään olevien koulujen ylläpito- ja purkukustannuksia

Kai Skyttä

Ukonniemen suurhalli Aviasport  Areena on siirtymässä kokonaan Imatran kaupungin omistukseen.
Ukonniemen suurhalli Aviasport Areena on siirtymässä kokonaan Imatran kaupungin omistukseen.

Imatran kaupunginhallitus saa maanantaina pohdittavakseen Ukonniemen suurhallin eli Aviasport Areenan osakekaupan rahoituksen. Hallitus on jo aiemmin hallikaupan hyväksynyt, mutta nyt käsittelyyn tulee kaupan rahoitus.

Imatran seudun yritystilat hakee kaupungilta 1,8 miljoonan euron rahoitusta, jolla se kattaisi hallin osakekaupan lisäksi vuoden 2018—19 rahoitusvajetta.

Pelkästään osakekauppaan ei yritystilojen kaupungilta hakema 1,8 miljoonan rahoitus mene. Rahoitusvajetta tältä ja viime vuodelta on syntynyt koulurakennuksista.

— Yritystiloille on siirretty kaikkien Imatralla tyhjillään olevien koulujen kulut. Niitä ovat niin ylläpitokulut kuin koulujen purkukustannuksetkin, kertoo Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka.

Imatralla puretaan tämän vuoden aikana kaksi tyhjillään olevaa koulua. Vuoksenniskan entisen alakoulun, sittemmin Kumppanuustalon purkaminen alkaa lähiviikkoina. Toukokuun puolivälissä purkutyöt alkavat Kosken koulussa.

Roslakan mukaan tyhjillään olevien koulujen kustannukset siirrettiin yritystiloille siinä vaiheessa, kun Teppanalan koulu tyhjeni. Sen jälkeen on tyhjiä kouluja Imatralle ilmestynyt ja lisää tulee.

Imatran kaupungin taloushallinnon esityksen mukaan yritystilojen pyytämä 1,8 miljoonan euron summa katetaan kassavaroilla ja järjestellään Svop-rahoituksella eli sijoituksella sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Halli kaupungille, yrittäjä jatkaa

Imatran kaupunki päätti helmikuussa hankkia Ukonniemen suurhallin eli Aviasport Oy:n osakekannan kokonaan omistukseensa. Kauppa hoidetaan kaupunkiyhtiö Yritystilojen kautta.

Yritystilat on alusta asti omistanut 40 suurhallin osaketta. Aviasport omistaa suurimman osan eli 210 osaketta Aviasportista. Toimitusjohtaja Sakari Myllys omistaa Aviasportista kaksi kolmasosaa ja nykyisin Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtajana työskentelevä Jani Valkeapää yhden kolmanneksen.

Aviasport Areena valmistui Ukonniemeen loppuvuodesta 2012. Halli toteutettiin 2,3 miljoonan euron budjetilla.

Vaikka Ukonniemen suurhalli siirtyy kokonaan kaupungin omistukseen, jatkaa Aviasport Oy voimassa olevalla vuokrasopimuksella hallin toiminnan pyörittämistä. Suurempia investointeja halliin kaupungilla ei vielä ole vireillä, mutta tiettävästi pieniä tilaratkaisujen muutoksia on alkuvaiheessa tulossa.

Hallin vuokralaisille ei ainakaan alkuvaiheessa ole odotettavissa merkittäviä muutoksia käyttökustannuksiin, vaikka hallista tuleekin kunnallinen.

Uusimmat uutiset