Ikonien kauneus kiehtoo Sirkku Hiveliä — omat ikonit ihasteltavina Rautjärvellä

Sirpa Kojo

Sirkku Hivelin omistamat ikonit ovat esillä Rautjärvellä.

Sirkku Hiveli Rautjärveltä osti ensimmäisen ikoninsa Leningradin matkaltaan vuonna 1987. Siitä se sitten lähti. Nyt Hivelin ikonit ovat esillä Rautjärven pääkirjaston vitriineissä.

— Ikonien ja pääsiäisen tunnelmaa -näyttelyssä on entisestä Neuvostoliitosta, nykyiseltä Venäjältä ostamiani ja lahjaksi saamiani ikoneita. Lisäksi näyttelyssä on ortodoksisia pääsiäismunia ja pari tuohusta, Hiveli kertoo.

— Muna on ortodoksisen pääsiäisen symboli, kaiken uuden elämän alku.

Näyttely on Hivelin ensimmäinen. Kirjastonhoitaja otti mahdollisen näyttelyn puheeksi. Hiveli näytti ajatukselle vihreää valoa. Hän tykkää itsekin käydä näyttelyissä.

— Nykyisen kiireisen elämän keskellä on hyvä hiljentyä ja rauhoittua. Olen vieraillut useasti upeissa näyttelyissä itsekin. Vaikkapa matkoilla suurkaupugin melskeen, liikenteen melun ja ihmispaljouden keskellä on mukava piipahtaa hetkeksi kirkkoon rauhoittumaan ja katsomaan ikoneita. Sitten taas jatkaa matkaa kaiken muun mielenkiintoisen parissa.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.