Veneitä rekisteröitiin Etelä-Karjalassa 115 — kymmenen vähemmän kuin edellisvuonna

Antti Varonen

Venerekisterin yleisin vesikulkuneuvo on alle kymmenen metriä pitkä moottorivene.

Etelä-Karjalassa rekisteröitiin viime vuonna vesikulkuneuvoja edellisvuotta vähemmän. Vuonna 2016 ensirekisteröintejä oli 115, mikä on kymmenen vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Vilkkain rekisteröintikuukausi on toukokuu, jolloin Etelä-Karjalassa rekisteröitiin 44 uutta vesikulkuneuvoa.

Valtakunnallisesti vesikulkuneuvojen ensirekisteröintien määrässä ei tapahtunut merkittävää muutosta. Viime vuoden lopussa vesikulkuneuvoja oli rekisterissä noin 203 300.

Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin lähes 3 700, poistettiin rekisteristä 4 580 ja lopullisia poistoja tehtiin 50.

Moottoriveneitä rekisteröitiin kolme prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna, vaikka niiden määrä on suurin eli lähes 2 900. Purjeveneiden ja vesiskootterien suosio kasvoi, mutta uusia purjeveneitä rekisteröitiin koko maassa vain 29.

Rekisteristä poistojen tahti kiihtyi loppuvuotta kohti ja syyskuusta vuodenvaihteeseen saakka tehtiin rekisteristä poistoja noin 2 500, joista yli viidesosa vuoden viimeisellä viikolla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.