Pelastuslaitoksella tiivis 38 minuuttinen Imatralla, Luumäellä ja Joutsenossa — Kaksi liikenneonnettomuutta, vahingontorjunta ja rakennuspalo

Niina Villman

Pelastuslaitoksella tiivis 38 minuuttinen Imatralla, Luumäellä ja Joutsenossa — Kaksi liikenneonnettomuutta, vahingontorjunta ja rakennuspalo

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella alkoi tiiviihkö puolitunteroinen neljän jälkeen perjantaina iltapäivällä.

Ensin tuli palohälytys Imatran Kohonkankaantielle, missä aiemmin päivällä salaman sytyttämän rivitalon palopaikka alkoi kyteä uudelleen. Se käytiin sammuttamassa perusteellisemmin pois.

Ennen puolta viittä tuli lähtö VT6:lle Luumäelle, missä ns. Jurvalan läntisessä rampissa henkilöauto oli ajautunut tien keskikaiteeseen. Turvatyynyt olivat lauenneet, mutta autossa yksin ollut kuljettaja oli hälyttänyt apua itse eikä hän ilmeisesti pahemmin loukkaantunut. Onnettomuus haittasi liikennettä tunnin verran. Alkoholilla ei ollut osuutta asiaan. Kuljettaja selitti tapahtunutta poliisille väsymyksellä. Hänelle annettiin paikan päällä sakot.

Kymmenen minuuttia edellisestä piti lähteä Luumäelle Haminantien varteen tarkastamaan sähkölinjoille kaatuneen puun aiheuttamia vaurioita ja varmistamaan ettei langassa savuava puu sytytä isompaa roviota. Puun raivaaminen jäi energialaitoksen tehtäväksi.

Varttia vaille viisi kirjattiin risteysonnettomuus Joutsenosta. Mopo ja henkilöauto olivat törmänneet tosiinsa Keskuskadun ja Annukankadun risteyksessä. Mopoilija joutui sairaalaan tarkastukseen, henkilöauton kuljettaja ei loukkaantunut. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin, mutta onnettomuudesta on kirjattu rikosilmoitus.

Kaupan päälle kohta näiden neljän hälytyksen perään tuli vielä savuhavainto Kangassaaresta. Pelastuslaitoksen veneellä saarta käytiin tutkimassa, mutta paloa ei löytynyt. Viereisessä saaressa sen sijaan oli porukkaa nuotiolla, ja he arvioivat, että sytytysvaiheessa nuotiosta saattoi lähteä vähän reippaammin savua. 

Lisätty poliisin tiedot onnettomuuksista klo 18.27.