Somalitaustainen suomalaisnainen tuomittiin sakkoihin laittoman maahantulon järjestämisestä — Nainen kertoi sisarpuolensa anastaneen hänen passinsa ja asiakirjansa Pietarissa

Käräjäoikeus piti syyttäjän esittämää tapahtumakulkua uskottavampana kuin syytetyn kertomusta.

Kai Skyttä

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi perjantaina päätöksensä tapauksesta, jossa aseistautuneet ja naamioituneet miehet pahoinpitelivät miehen henkihieveriin,
Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi perjantaina päätöksensä tapauksesta, jossa aseistautuneet ja naamioituneet miehet pahoinpitelivät miehen henkihieveriin,

Suomalaisnainen on tuomittu 60 päiväsakkoon laittoman maahantulon järjestämisestä. Etelä-Karjalan käräjäoikeuden mukaan nainen on luovuttanut passinsa ja jalkapallon MM-kisojen fan id -kortin ulkomaalaiselle, jolla ei ole ollut Suomeen tuloon vaadittavaa matkustusasiakirjaa, viisumia, oleskelulupaa tai muuta sellaista asiakirjaa.

Nainen kiisti syytteen. Hän kertoi menneensä heinäkuussa Pietariin. Siellä hän oli tavannut sisarpuolensa, joka oli anastanut hänen laukkunsa passeineen ja muine matkustusasiakirjoineen.

Rajavartiolaitos kertoi Etelä-Saimaalle lokakuussa, että epäilty on somalialaistaustainen suomalaisnainen. Nainen oli luovuttanut passinsa fan id -korttinsa ja junalippunsa Pietarissa somalinaiselle, joka oli tullut Venäjälle Saudi-Arabiasta.

Oikeus kirjoittaa tuomion perusteluissa, että syytetty kertoi tapahtumista esitutkinnassa eri tavalla kuin oikeuden istunnossa. Esitutkinnassa hän oli kertonut, että hänen tavaransa ja asiakirjansa oli anastettu Pietarissa. Oikeudelle hän kertoi syyksi kertomuksensa muuttamiseen sen, että oli ollut esitutkinnan vaiheessa pettynyt siihen, miten hänen sisarpuolensa oli toiminut ja toisaalta pelännyt omasta puolestaan.

Käräjäoikeus piti syyttäjän esittämää tapahtumakulkua todisteineen uskottavampana kuin syytetyn oikeudessa esittämää kertomusta.

Koska tuomittu oli kolme päivää kiinniotettuna, sakkojen määrä laskee 12 päiväsakon verran. Naisen tulolla 48 päiväsakosta tulee maksettavaa 288 euroa. Lisäksi hänen on maksettava valtiolle rikosuhrimaksua 80 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut