”Köyhän on saatava röökata rauhassa” — keskustelu venäläistupakan tuontirajoitusten ympärillä käy kuumana verkossa

Seppo Rautiovaara

Venäjältä ei jatkossa voi hakea tupakkaa monta kertaa päivässä.

Köyhät kyykkyyn. Pienikin säästö on tarpeellinen.

Keskustelu venäläistupakan tuontirajoituksista Uutisvuoksen nettisivuilla olleen uutisen ja kommentin ympärillä käy kiivaana. Tupakan tuominen alle 24 tunnin Venäjän matkoilta ollaan kieltämässä. Keskustelussa ollaan muun muassa sitä mieltä, että kielto tuoda tupakkaa alle vuorokauden kestäviltä reissuilta on kohtuuton.

Nimimerkki Ose vakuuttaa, että tankkausmatkallaan tupakkaa naapurimaasta tuovat polttavat kyllä useimmiten tupakkansa itse. Ose suomii Suomen hallitusta köyhät kyykkyyn -linjasta.

Pian eläkeläinen -nimimerkillä kirjoittava henkilö muistuttaa, etteivät kaikki ole hamstraajia. Kruunulle se mikä sille kuuluu -nimimerkki laittaisi bensareissuillekin saman rajoituksen: tankkausmatkalla Venäjällä tulisi olla vähintään vuorokausi.

Osa kommentoijista ymmärtää uuden tupakkalain osaksi kaavaillun kiellon.

—Erittäin hyvä uutinen, nimimerkki Seppo suitsuttaa.

—Näin tämän olisi pitänyt aina olla.

Keskustelussa povataan, että tupakan salakuljetus tulee jatkossa lisääntymään.

Tuontikieltoa perustellaan itätupakan laittoman kaupan rajoittamisella.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.