Sammon ongelmia käsitellään ensi viikon kokouksessa — "Asiat eivät ole menneet niin kuin pitäisi"

Kai Skyttä

Ammattiopisto Sammon ongelmia on viime vuosina käsitelty oppilaitosta valvovan koulutuskuntayhtymän hallinnossa. Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi (kesk.) ei kiistä johtamiseen liittyviä ongelmia.

— Olemme laatineet vuosien aikana toimintaohjeita, mutta asiat eivät ole menneet niin kuin pitäisi. Olemme joutuneet jo pidemmän aikaa reagoimaan asioihin viiveellä.

Ensi viikon kokouksessa asialistalla on tuore tarkastuskertomus. Sitä ei ole käsitelty syksyn aiemmissa kokouksissa ja sisältö on ollut pienen piirin tiedossa.

Koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi (kesk.) sanoo tulkinneensa, että tarkastuskertomus on ollut salassa pidettävä.

Etelä-Saimaan pyytämä tarkastuskertomus on julkinen asiakirja, eikä siihen liity salassapidettävää materiaalia.

Sammon työsuojeluvaltuutettu Arto Penttilä tuntee tarkastuksen kohteena olleen tapauksen.

— Tiesin, että tarkastuspyyntö on menossa eteenpäin. Työsuojelutoimikunnassa tarkastuskertomusta ja toimenpiteitä ei ole käsitelty. Sitä olen ihmetellyt.

Penttilä ei halua revitellä asiaa, mutta sanoo tunnistavansa tarkastuskertomuksessa olevat kuormitusongelmat. Pääluottamusmies Sanna Kettunen ei halunnut kommentoida asiaa. |

Harri Manskinen

Harri Manskinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.