Yrittäjien idea toteutuu: Imatralla aletaan jakaa kesäkuussa ruoka-apua koronaepidemiasta kärsineille, koossa on jo 88 000 euroa

Tarjolle tulee 50 euron lahjakortteja ruokakauppaan. Jakelun hoitaa Imatran seurakunta. Apua riittää yli 1 600 kotitalouteen. Lahjoituksia otetaan vastaan edelleen.

Sapuskajelppi

Sapuskajelpille on avattu omat Facebook-sivut, josta löytyvät tarkemmat tiedot ruoka-avusta sekä tilinumero mahdollisia lahjoituksia varten.
Sapuskajelpille on avattu omat Facebook-sivut, josta löytyvät tarkemmat tiedot ruoka-avusta sekä tilinumero mahdollisia lahjoituksia varten.

Imatralaiset voivat saada kesäkuun alusta lähtien 50 euron lahjakortteja ruokakauppoihin.

Tavoitteena on tukea koronaepidemian vuoksi talousvaikeuksiin joutuneita yrittäjiä ja muita imatralaisia.

Idea on lähtöisin Imatran seudun yrittäjiltä, jotka ehdottivat Imatran kaupungille koronaepidemian aiheuttamien taloudellisten haasteiden vuoksi erilaisia elvytystoimia, kuten ruoka-avun jakamista.

Kaupunki lupasi hankkeeseen 40 000 euroa. Muutkin tahot innostuivat ideasta, ja näin syntyi Sapuskajelppi-verkosto.

Koossa jo 88 000 euroa

Mukana on useita paikkakunnalla toimivia yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat yhdessä keränneet tähän mennessä jo 88 000 euroa. Summalla saadaan ruoka-apua 1 600 kotitalouteen.

Mukaan lähti myös Imatran seurakunta, joka arvioi avun tarpeen ja hoitaa lahjakorttien jakelun.

Jasmin Ojalainen

Sapuskajelppi syntyi Imatran seudun yrittäjien aloitteesta. Kuvassa puheenjohtaja Markus Sainio.
Sapuskajelppi syntyi Imatran seudun yrittäjien aloitteesta. Kuvassa puheenjohtaja Markus Sainio.

– Tavoitteena oli luoda sellainen auttamismuoto, jonka puoleen on helppo kääntyä, kun ruokaan ei riitä enää rahaa ja kynnys mennä hakemaan toimeentulotukea on korkea, kertoo Imatran seudun yrittäjien puheenjohtaja Markus Sainio tänään julkaistussa tiedotteessa.

Keräys jatkuu edelleen, ja siihen voivat osallistua myös yksityishenkilöt. Tavoitteena on kerätä vielä 20 000 euroa, mainitsee Sainio kaupungin tiedotteessa.

Yhteisvastuun mallia muillekin

Sapuskajelppi on kaupungin tiedotteen mukaan valtakunnallisesti ainutlaatuinen tapa toimia. Sen toivotaan leviävän muillekin paikkakunnille.

─ Meidän kaikkien hanketta tukeneiden näkökulmasta tämä yrittäjien idea on loistava. Näin voimme auttaa tälläkin tapaa kaupunkilaisia yli poikkeusajan, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo tiedotteessa.

Sapuskajelpille on avattu omat Facebook-sivut, josta löytyy lisätietoja ruoka-avusta.

Lahjakortteja aletaan jakaa 1. kesäkuuta. Lahjakortin voi saada ottamalla yhteyttä seurakunnan diakoniatyöhön.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset