Ruokolahden valtuusto katsoi Anu Sepposen valinnan kunnanjohtajaksi rauenneen – Hakuprosessi käynnistetään uudelleen

Valtuusto päätti asiasta äänin 20–6. Kokoomus ja perussuomalaiset jättivät eriävän mielipiteen.

Kanerva Jalarvo

Ruokolahden kunnanvaltuusto äänesti Anu Sepposen valinnan kunnanjohtajaksi rauennen.
Ruokolahden kunnanvaltuusto äänesti Anu Sepposen valinnan kunnanjohtajaksi rauennen.

Ruokolahden kunnanvaltuusto päätti maanantaina, että Anu Sepposen valinta kunnanjohtajaksi on rauennut. Samalla kunnanhallitus valtuutettiin valmistelemaan kunnanjohtajan hakuprosessin uudelleen käynnistämistä.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 20–6.

Demareiden valtuutettu Mika Vanhatalo kannatti kunnanhallituksen esitystä valinnan raukeamisesta, ja ehdotti viran laittamista uudelleen hakuun. Äänestyksessä esitys sai taakseen demarien ja keskustan valtuutetut.

Kokoomuksen valtuutetun Timo Kärjen ehdotusta johtajaneuvottujen jatkamisesta Anu Sepposen kanssa kannatti äänestyksessä kokoomuksen ja perussuomalaisten valtuutetut.

Äänestystuloksesta eriävän mielipiteen jättivät kokoomuksen ja perussuomalaisten valtuustoryhmät.

Kymmenkunta puheenvuoroa

Ennen äänestystä kunnanjohtajavalinnan vaiheista ja jatkotoimenpiteistä käytiin lyhyehkö keskustelu, jonka aikana käytettiin reilut kymmenen puheenvuoroa.

Kunnanhallituksen esitystä kannattanut Vanhatalo totesi sopan keitossa olevan aina kaksi osapuolta.

– En puolusta kuntaa, enkä Sepposta. Sopan keitossa toinen pistää kattilan tulille ja toinen tuo ainekset. Nyt soppa on kiehunut yli ja on aika laittaa kansi päälle ja mennä eteenpäin.

Timo Kärki korosti puheenvuoroissaan johtajasopimusneuvottelujen olevan yhä kesken.

– Nyanssina tässä on lisäksi se, että 28. syyskuuta pidetyn kokouksen, jossa johtajasopimukseen tehtiin heikennyksiä, valitusaika on vielä kesken. Ei ole järkevää eikä mahdollista ryhtyä kunnanhallituksen esitykseen.

Vanhatalon esitystä kannatti Esko Tella (kesk.). Kärjen esitys sai puolestaan kannatusta Harri Ahoselta (ps.) ja Toivo Launiaiselta (kok.).

Kanerva Jalarvo

Valtuuston puheenjohtajan Suna Kymäläisen mukaan valtuusto antoi kunnanhallitukselle selkeän mandaatin uuden kunnanjohtajahaun käynnistämisen valmistelemiseksi.
Valtuuston puheenjohtajan Suna Kymäläisen mukaan valtuusto antoi kunnanhallitukselle selkeän mandaatin uuden kunnanjohtajahaun käynnistämisen valmistelemiseksi.

Hakuprosessi käynnistyy

Valtuuston puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) totesi kokouksen jälkeen äänestystuloksen 20–6 olevan selkeä.

– Kunnanhallitus kokoontuu maanantaina käsittelemään asiaa. Hallitus sai valtuustolta mandaatin uuden kunnanjohtajan rekrytoinnin valmisteluun. Vilpitön toiveeni on, että rekrytointi onnistuu ja Ruokolahdelle löydetään kunnanjohtaja, jonka kanssa voidaan luoda luottamuksellinen suhde.

Kymäläinen toteaa julkisuudessakin olleen useaan otteeseen esillä, millaisin ehdoin kunnanjohtajaa Ruokolahdelle haetaan.

– Monta kertaa olen todennut, että ehtoja ja palkkaa voidaan tarkistaa jatkossa, jos katsotaan, että tehtävään on hyvin pureuduttu ja kunnan asioita hyvin hoidettu.

Kymäläinen arvioi, että pikajuoksulle hakuprosessin aikatauluissa ei ole tarvetta. Sen sijaan hän painottaa rekrytoinnin onnistumista hyvässä yhteishengessä.

– Tämän kohun aikana monesti voi unohtua, miten täällä on asioita hoidettu ennen näitä kulunutta kahdeksaa viikkoa.

Päätöksestä valitettaneen

Timo Kärki kuvaili kokouksen jälkeen olevansa äänestyksen tuloksesta sekä tähänastisesta valintaprosessia järkyttynyt ja sekavin tuntein.

– Tätä on prosessia on koko ajan leimannut kiireen tuntu.

Kärki sanoo, että Ruokolahdella on lainvoimaisella päätöksellä virkaan valittu kunnanjohtaja.

– Johtajasopimisneuvottelut ovat prosessi. Nyt halutaan jo tehdä seuraavia päätöksiä, vaikka neuvottelut ovat yhä kesken.

Kärjen mukaan viimeistä sanaa ei ole vielä asiassa sanottu, eikä valtuuston päätöstä ole kiveen hakattu.

– Tästä päätöksestä valitetaan. Valituksia voivat tehdä eri osapuolet. Tämä prosessi jatkuu vielä eteenpäin.

Luetuimmat