Uusi sushiravintola avautuu Mansikkalassa – Viikonloppuna tuoretta sushia voi jo noutaa mukaan, maanantaina asiakkaille avautuu myös ravintolasali

Vanhan Prisman eli Imatran Tähden kiinteistössä avautuvassa Konnichiwa-ravintolassa on kaikkiaan sata asiakaspaikkaa.

Kanerva Jalarvo

Imatralle avautuva Konnicchiwa on yrittäjä Yang Yuntianin (oik.) seitsemäs ravintola. Ravintolatoiminnasta Imatralla vastaavat Su Hongzhuan (vas.) ja Lin Ying (kesk.).
Imatralle avautuva Konnicchiwa on yrittäjä Yang Yuntianin (oik.) seitsemäs ravintola. Ravintolatoiminnasta Imatralla vastaavat Su Hongzhuan (vas.) ja Lin Ying (kesk.).

Sushiravintola Konnichiwa avaa ovensa lauantaina Imatran Tähden kiinteistössä. Yrittäjä ja ravintolan omistaja Yang Yuntian kertoo, että viikonlopun ajan ravintola toimii take away -periaatteella, eli ruoka-annoksia voi noutaa mukaan. Syynä ovat toukokuun loppuun asti voimassa olevat koronarajoitukset.

– Maanantaista lähtien asiakkaat pääsevät ruokailemaan myös ravintolasalin puolelle, Yuntian sanoo.

Ravintolan valikoimiin kuuluvat klassiset sushit kuten makit, gunakanit ja nigrit. Lisäksi ruokalistalta löytyy muun muassa sashamia, miso-keittoa ja valikoima lämpimiä aasialaisia ruokia. Buffet avautuu Yuntian mukaan myöhemmin.

Ravintolan 319 neliömetrin tiloja on kevään ajan kunnostettu ja kalustettu. Kaikkiaan salissa on sata asiakaspaikkaa.

Koronatilanteen vuoksi ravintolassa työskentelee aluksi 3–4 henkeä. — Yang Yuntian

– Koronatilanteen vuoksi ravintolassa työskentelee aluksi 3–4 henkeä. Normaalioloissa henkilöstöä on 7–8 henkeä, Yuntian kertoo.

Ravintolatoiminnasta Imatralla vastaavat Su Hongzhuan ja Lin Ying. Yang Yuntian kertoo itse palaavansa Helsinkiin ensi viikon puolella.

Kanerva Jalarvo

Yrittäjä Yang Yuntianin (oik.) mukaan ravintolassa työskentelee aluksi 3-4 henkeä. Kuvassa vasemmalta Su Hongzhuan ja Lin Ying.
Yrittäjä Yang Yuntianin (oik.) mukaan ravintolassa työskentelee aluksi 3-4 henkeä. Kuvassa vasemmalta Su Hongzhuan ja Lin Ying.

Hyvä sijainti ja markkinarako toi Imatralle

Yang Yuntian avasi ensimmäisen sushiravintolansa Helsinkiin vuonna 2014. Sen jälkeen yritystoiminta on laajentunut useille paikkakunnille.

Imatralle avautuva Konnichiwa on jo seitsemäs ravintola.

Uusi ravintola varmasti kiinnostaa ihmisiä. — Yang Yuntian

– Muut ravintolat sijaitsevat Espoossa, Lahdessa, Tampereella, Kangasalla sekä Helsingin keskustassa ja kauppakeskus Kaaressa. Lisäksi olen avannut sushibaareja marketteihin muun muassa Kuopion ja Iisalmen Prismoihin, Yuntian kertoo.

Imatran hän kertoo olevan otollinen paikka sushiravintolalle muun muassa hyvän sijainnin vuoksi.

– Kaupungissa käy paljon venäläismatkailijoita (normaalioloissa). Asiakaskuntaa varmasti on, sillä vastaavanlaista sushiravintolaa ei Imatralla ole.

Tällä hetkellä Yuntian kertookin olevansa odottavalla ja positiivisella mielellä.

– Uskon, että asiakkaita tulee viikonloppuna käymään ja saamme tilauksia. Uusi ravintola varmasti kiinnostaa ihmisiä.

Luetuimmat