Ruokolahden kuntakeskuksen valokuituverkon rakentaminen varmistui — Rakentaminen alkaa syyskuussa, ensimmäiset asiakkaat pääsevät liittymään verkkoon loppuvuodesta

Valokuituverkon ennakkomyyntejä on tehty BLC Telecomin toimitusjohtajan Hannu Väänäsen mukaan satoja. Valokuituverkkoon voi liittyä edelleen.

Katja Juurikko

Valokuidun rakentaminen Ruokolahdella alkaa pian. Arkistokuvassa Pekka Pienmunne kiinnittää rautakourua valokaapelin suojaksi.
Valokuidun rakentaminen Ruokolahdella alkaa pian. Arkistokuvassa Pekka Pienmunne kiinnittää rautakourua valokaapelin suojaksi.

Ruokolahden kuntakeskuksen valokuituverkon rakentaminen varmistui perjantaina.

Savonlinnalaisen BLC Telecom -yrityksen valokuituliittymien ennakkomyynti on edennyt hyvin, ja he pystyvät toteuttamaan valokuituverkon rakentamisen. Ennakkomyyntejä on BLC Telecomin toimitusjohtajan Hannu Väänäsen mukaan tehty kaiken kaikkiaan jo satoja.

— Vastaanotto on ollut hyvä. Odotamme vielä, että erityisesti taloyhtiöt tekevät yhtiökokouksissa päätöksiä liittymisistä. Odotukset ja signaalit ovat hyvät, Hannu Väänänen kertoo.

Ruokolahden Vuokratalot Oy:n hallitus teki keväällä BLC Telecomin kanssa sopimuksen valittujen kunnan vuokratalojen liittymisestä verkkoon. Valokuituverkkosuunnitelman piirissä on yhteensä 104 kunnan vuokra-asuntoa.

Valokuituliittymä käyttöön ensimmäisille asiakkaille tämän vuoden aikana

Valokuituverkkoon pystyvät liittymään niin omakotitalo-, ja rivitaloasukkaat kuin myös kerrostalot. Liittyminen on mahdollista edelleen, ja BLC Telecomin mukaan liittyminen on edullisempaa verkon rakentamisen aikana. Verkon valmistuttua liittymishinta tulee nousemaan.

— Lisäksi me tarjoamme palveluita myös yrityksille. Kaikki ketkä ovat verkon suunnittelualueella, voivat liittyä verkkoon, Väänänen kertoo.

Valokuituverkko rakentuu Ruokolahden Rasilan alueelle. Verkon rakentamista varten joitain valmisteluja on jo tehty, ja verkon rakentaminen toden teolla alkaa syyskuun toisella viikolla. Ensimmäisten valokuituliittymien on määrä olla asukkaiden käytössä tämän vuoden loppuun mennessä.

— Tavoitteena on, että saataisi vesitorninmäen ympäristö kytkettyä tämän vuoden aikana. Maarakentamisessa aina tietysti sää ja erityisesti lumentulo on arvoitus. Jos lumi jostain syystä tulisi pysyvästi aikaisemmin, niin rakentumisalue voi olla pienempi, Väänänen toteaa.

Verkon rakentamista jatketaan vuonna 2020, jolloin verkko rakennetaan kuntakeskuksen muille alueille.

Luetuimmat