Työttömien määrä laski heinäkuussa Etelä-Karjalassa, mutta viime vuoteen verrattuna nousua oli selvästi – Imatralla korkein työttömyysaste

Etelä-Karjalan heinäkuun matalin työllisyysaste oli Lemillä. Avoimien työpaikkojen määrä laski viime vuodesta.

Minna Mänttäri

Rakennusalan työpaikkojen määrä laski Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva.
Rakennusalan työpaikkojen määrä laski Kaakkois-Suomessa. Kuvituskuva.

Työttömien määrä Etelä-Karjalassa laski heinäkuussa. Asia selviää Kaakkois-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) työllisyyskatsauksesta.

Etelä-Karjalassa oli heinäkuussa työttömänä 8 812 ihmistä, kun kesäkuussa heitä oli 9 562. Suurimmillaan työttömien määrä on tänä vuonna ollut huhtikuussa, jolloin työttömänä oli runsaat 10 000 eteläkarjalaista.

Työttömien määrässä oli heinäkuussa kuitenkin selvää nousua viime vuoden lukemiin. Työttömien määrä Etelä-Karjalassa kasvoi viime vuoden heinäkuusta runsaalla 2 200 henkilöllä, mikä tarkoittaa noin kolmanneksen lisäystä.

Koko maassa oli heinäkuussa työttömänä noin 390 000 henkilöä, mikä on 44 prosenttia enemmän vuoden 2019 heinäkuuhun verrattuna.

Imatralla korkein työttömyysaste

Heinäkuussa maakunnan korkein työttömyysaste oli Imatralla (19,5 %) ja matalin Lemillä (11,1 %).

Lappeenrannassa työttömyysaste oli 15,0 prosenttia. Lappeenrannassa työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta 1 282 henkilöllä. Työttömiä oli heinäkuussa noin 5 000.

Imatralla työttömiä oli 588 enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Heidän kokonaismääränsä oli heinäkuussa runsaat 2 200.

Prosentuaalisesti suurin nousu vuodentakaisesta työttömien määrästä oli Taipalsaarella, Imatralla ja Luumäellä. Taipalsaarella kasvua viime vuoden heinäkuusta oli 59 prosenttia.

Työpaikkojen määrä laski

Heinäkuussa Etelä-Karjalassa oli avoinna 580 työpaikkaa. Vuoden 2019 heinäkuussa avoimia työpaikkoja oli noin 780.

ELY-keskuksen mukaan Kaakkois-Suomen avoimien työpaikkojen määrä laski eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä. Maanviljelijöiden ja metsätyöntekijöiden sekä asiantuntijoiden ammattiryhmissä avoimien työpaikkojen määrä kasvoi.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin toimisto- ja laitossiivoojille, lähihoitajille ja myyjille.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset