Carelia Fight otellaan Rauhassa, Saimaan vesillä ajetaan kilpaa ja Maukka Perusjätkä saapuu kaupunkiin — Urheilu ja liikunta näyttelevät isoa roolia Imatran seudun viikonlopun tapahtumissa

Kokosimme kaikki viikonlopun menovinkit urheilusta musiikkiin.

Joonas Tapaninen

Carelia Fight valtaa tänä vuonna Holiday Clubin. Arkistokuva vuoden 2016 tapahtumasta.
Carelia Fight valtaa tänä vuonna Holiday Clubin. Arkistokuva vuoden 2016 tapahtumasta.

Viidettätoista kertaa järjestettävä vapaaottelutapahtuma Carelia Fight on tänä vuonna ladattu täyteen maaotteluhenkeä.

Kaikissa lauantai-illan ammattilaisotteluissa taisteluparin muodostavat suomalainen ja venäläinen vapaaottelija. Tapahtuman promoottori Mikko Suvanto MMA Imatrasta kertoo, että ottelukortti rakennettiin täysin tietoisesti kahden kansallisuuden varaan.

— Suomen ja Venäjän kohtaamiset kuten Suomen ja Ruotsinkin kohtaamiset herättävät urheilulajista riippumatta aina tunteita. Vaikka mitään maaottelupisteitä ei lasketa, niin kasassa on hyvä asetelma sellaisia ottelupareja, joiden lopputulosta on ennakkoon hyvin vaikea veikata.

MMA Imatran Aleksi Savolainen kohtaa omassa ottelussaan kokeneen ammattilaisottelijan Aman Abdraiymovin. Savolainen on valmistautunut otteluun kovassa seurassa Helsingin Loop Martial Arts -salilla, jossa treenaa useita Suomen kärkiottelijoita.

— Aleksilla on takana pari tappiota, joten on mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu kotiyleisön edessä. Vastustaja on tosi monipuolinen kaveri, joka ei tule päästämään Aleksia helpolla, Suvanto ennakoi.

Suotama ja Halme sivuun

Carelia Fight järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Holiday Club Saimaan areenalla, jonne mahtuu Suvannon mukaan otteluita seuraamaan yli tuhat henkeä. Aiempina vuosina tapahtuma on järjestetty Imatran urheilutalolla.

Illan ottelukorttiin tuli loppusuoralla muutoksia, kun isäntäseuran Juuso Halme ja Maiju Suotama jäivät tapahtumasta pois. Halmeella ilmeni palautumiseen liittyviä ongelmia, Suotaman palautumisaika olisi puolestaan jäänyt liian lyhyeksi hänen oteltuaan viime viikonloppuna Yhdysvalloissa Invicta FC:n Phoenix 2 -turnauksessa.

— Juuson ja Maijun poisjäännit ovat ilman muuta isoja takaiskuja, mutta saimme tilalle hyviä ottelijoita, Suvanto sanoo.

Euroopan mestari tekee paluun

Suvannon mukaan myös ammattilaisotteluiden esiotteluissa sekä ennen ammattilaisotteluita käytävässä amatöörien MMA Cupissa riittää yleisölle nähtävää.

— Esimerkiksi amatöörien Euroopan mestari Antti Toiviainen ottelee eräänlaisen paluumatsinsa oltuaan pitkään poissa.

Suvanto huomauttaa, että kotimaakunnan omilla ottelijoilla on vahva edustus etenkin amatööripuolella. Yhteensä päivän aikana nähdään Suvannon mukaan jopa 40—50 ottelua.

— Erityisen kiinnostavaa on nähdä, miten nuori lupaus Miro Honkanen suoriutuu omasta ottelustaan, Suvanto pohtii.

MMA Imatraa edustava Honkanen on Suvannon mukaan erittäin lähellä paikkaa vapaaottelun amatöörien MM-kilpailuihin, jotka järjestetään marraskuussa Bahrainissa.

15. Carelia Fight Holiday Club Saimaan areenassa lauantaina 14.9. Amatööriottelut alkavat kello 12, ammattilaisvapaaotteluilta kello 18 alkaen.

Kiekkokoulu ja ringettekerho alkavat

Ketterän maksuton kiekkokoulu käynnistyy lauantaina Imatran jäähallissa kello 9.30. Lapsille suunnattuun kiekkokouluun ovat tervetulleita kaikki 5—8-vuotiaat tytöt ja pojat.

Kiekkokoulussa koulutetut ohjaajat opastavat lasta luistelun ja jääkiekon saloihin ikä- ja taitotaso huomioiden. Harjoitustapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia kuten luistelua, kiekon- ja mailankäsittelyä sekä pelejä ja leikkejä.

— Kiekkokoulussa on superkivaa, se on leikkimistä ja jääkiekosta nauttimista parhaimmillaan, sanoo kiekkokoulun rehtori Sofian Gezuri Ketterä Junioreista.

Aloituksen jälkeen kiekkokoulu jatkuu joka viikonloppu. Mukaan voi tulla milloin tahansa.

Kiekkokoulu on tarkoitettu hieman luistelutaitoa omaaville pelaajanaluille. Vasta-alkajille suunnattu luistelukoulu käynnistyy 5. lokakuuta.

Tänä lauantaina käynnistyy myös tyttöjen ringettekerho, jonka aloitus on kello 10.45.

Ringettekerho sopii kaikille tytöille luistelutaidosta riippumatta. Alkuun pääsee, kun mukaan ottaa luistimet, kypärän ja hanskat, Ketterä Junioreiden verkkosivuilla ohjeistetaan.

Vuoksen varrella kävellään ammatteja

Naisten pankin valtakunnallinen Kävele naiselle ammatti -kampanja rantautuu sunnuntaina Imatralle. 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä tapahtuma on vuosien varrella kasvanut satojen vapaaehtoisten työn tuloksena. Tapahtumia järjestetään noin 100 sekä Suomessa että ulkomailla.

Imatralla kävellään nyt kolmatta kertaa. Kävelemään lähdetään Kruununpuiston kesäteatterilta, josta edetään rauhallisesti Vuoksen vartta pitkin Mellonlahdelle. Välillä vietetään huilitaukoja ja kuunnellaan paikallishistorioitsija Veikko Puskan tarinointia Vuoksen ja lähialueen historiasta.

Jouko Elomäki

Kävele naiselle ammatti -tempaus keräsi viime vuonna runsaasti kävelijöitä Kruununpuiston maisemiin.
Kävele naiselle ammatti -tempaus keräsi viime vuonna runsaasti kävelijöitä Kruununpuiston maisemiin.

Tapahtumaan osallistuvien kävelijöiden lahjoituksilla tuetaan naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-idässä. Yhtä ammattia vastaavan lahjoituksen arvo on 30 euroa, jonka avulla yksi nainen kehitysmaassa pääsee oman toimeentulon alkuun, mutta osallistujat voivat lahjoittaa myös muunlaisen summan.

Kirkon ulkomaanapu toteuttaa hankkeet kehitysmaissa ja hallinnoi Naisten pankin varoja. Kymmenen vuoden aikana tapahtumien avulla on kerätty varoja yhteensä 500 000 euroa. Tapahtumia on ollut 16 eri maassa.

Kävele naiselle ammatti -tapahtuma Imatralla sunnuntaina 15.9 klo 14. Lähtö Kruununpuiston kesäteatterilta.

Kuukausivaellus Viljärvenmäelle

Ruokolahden sydänyhdistyksen järjestämä kuukausivaellus suuntautuu tällä kertaa Viljärvenmäelle. Viljärvenmäki on seudun korkein kohta ja erottuu ympäristöstään selvästi. Erikoista mäessä on se, että sen laella on muinoin asuttu.

Patikoinnin lomassa on luvassa myös historiointia. Ruokolahden monista hoveista yksi on Rautionhovi, ja yksi Ruokolahden merkittävimmistä henkilöistä hovin isäntä Aleksander Adolf Weymarn, joista kuullaan lisää lauantain vaelluksella.

Vaellus on avoin kaikille. 10—11 kilometrin matka kävellään noin 3—4 tunnissa. Viljärvenmäelle noustaan sen loivinta rinnettä. Ilmainen bussikuljetus vaellukselle lähtee Ruokolahden koulun parkkipaikalta kello 9.

Ruokolahden sydänyhdistyksen kuukausivaellus Viljärvenmäelle lauantaina 14.9. Bussikuljetus Ruokolahden koulun parkkipaikalta kello 9.

Kilpaveneilyä Lammassaaressa

Offshore-veneilyn perinteinen Saimaa Race järjestetään Imatralla viikonloppuna 19. kerran. Kilpailussa ovat mukana kaikki Suomessa ajettavat offshore-veneluokat. Kumpanakin päivänä on oma SM-osakilpailu.

Joonas Tapaninen

Imatralainen rataveneilijä Joona Tikka nähdään viikonlopun kisassa offshore-veneen puikoissa.
Imatralainen rataveneilijä Joona Tikka nähdään viikonlopun kisassa offshore-veneen puikoissa.

Kilpailun lähtö tapahtuu Lammassaaren sataman edustalta, jossa kahvila Kolme ankkuria palvelee kilpailukeskuksena. Sieltä jatketaan Rauhan ja Tiuruniemen kautta lähelle Satamosaarta, jossa reitti tekee silmukan jatkuen Masteensaaren ja Haapasaaren editse takaisin lähtöalueelle.

Kisastartit ovat lauantaina kello 16 ja sunnuntaina kello 13. Yhden kierroksen pituus on 20 kilometriä. Ensimmäisenä päivänä ajetaan neljä ja toisena kolme kierrosta. Imatran Venekerhosta mukana on Joona Tikka, joka osallistuu pienimpien urheiluveneiden TA-luokkaan.

Maukka Perusjätkä aloittaa juhlakiertueen

Perjantai 13. syyskuuta ei ole epäonnen päivä ainakaan musiikkirintamalla. Keikkatarjontaa riittää, kun Ukonlinnan lavalla kello 20 alkaen tanssittaa Fosfor, Street Cafessa musisoinnista vastaa kello 22 Pakkomielle & Pissed ja Osmo’s Cosmos Barissa viihdyttää keikkansa kello 24 aloittava Hellman-yhtye.

Lauantaina meno sen kuin yltyy. 1970-luvun lopussa julkisuuteen ponnahtanut ja pitkän uran rock-musiikin parissa tehnyt Maukka Perusjätkä viettää tänä vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa. Merkkipaalua juhlistava 40 vuotta säpinää -juhlakiertue käynnistyy lauantaina Imatralta ja Osmo’s Cosmos Barista, jossa vietetään Uuden aallon iltaa.

Illan aloittaa saman aikakauden punk-suuruuksiin kuuluva Tumppi Varonen & Problems, joka nousee lavalle kello 22.30. Maukka Perusjätkän keikka alkaa puoliltaöin.

Luetuimmat

Kommentoidut