Imatralaiset Maria Wallenius ja Sini Siitonen sekä joutsenolainen Sanna Kurronen perustivat trion, eivätkä voi olla itkemättä harjoituksissa — Nyt kolmikko aikoo esittää Imatralla joululauluja, joista ei selviä ilman nenäliinoja

Rautjärvellä kasvaneita Maria Walleniusta ja Sanna Kurrosta yhdistää lapsuuden ystävyys. Niin ikään Rautjärvellä Wallenius ja Sini Siitonen tutustuivat aikanaan lastensa kautta. Kaikkia yhdistää musiikki, jonka myötä syntyi trio Vaimomatskuu.

Maria Walleniuksen koti-albumi

Laulaja Maria
Wallenius (vasemmalla), sellisti ja laulaja Sini Siitonen ja pianisti Sanna Kurronen yhdistivät voimansa. Niin syntyi kokoonpano, joka aikoo esittää tänä vuonna Imatralla joululauluja.
Laulaja Maria Wallenius (vasemmalla), sellisti ja laulaja Sini Siitonen ja pianisti Sanna Kurronen yhdistivät voimansa. Niin syntyi kokoonpano, joka aikoo esittää tänä vuonna Imatralla joululauluja.

Mikäli etsinnässä on "Vaimomatskuu", sitä edustavat imatralaiset Maria Wallenius ja Sini Siitonen sekä joutsenolainen Sanna Kurronen.

Tässä tapauksessa musiikillisesti, sillä kolmikko tunnetaan paremmin kyseisellä taiteilijanimellä.

Kesällä 2018 kolmikko halusi järjestää piknik-konsertin Rautjärven kulttuuriviikolle. Siitä se ajatus sitten lähti, kuten tavataan sanoa.

— Alun perin oli tarkoitus tehdä isompikin bändi, mutta aikataulullisista syistä päädyttiin pienempään kokoonpanoon. Se oli luontevaa, kun olemme kaikki olleet musiikin kanssa tekemisissä koko elämämme, Wallenius kertoo.

Rautjärvellä kasvaneet lapsuudenystävät Kurronen ja Wallenius ovat esiintyneet lähes yhtä kauan. Syntyperäisenä ruokolahtelaisena Siitonen on tuttu Ruokolahden musiikkiteatterista. Siitonen ja Wallenius tutustuivat Imatralla tyttäriensä kautta.

Trio on ensimmäinen projekti, jossa ystävykset soittavat kaikki yhdessä. Kesällä heitä kuultiin Simpeleen antiikki- ja keräilypäivillä.

— Kaikki menee todella luonnostaan yhteen. Voi olla oma itsensä, itkeä ja nauraa harjoituksissa. Säännöllisesti emme harjoittele, mutta silloin kuin on mahdollista ja kun kaikille käy.

Siinä missä kokoonpanon nimestä on Walleniuksen mukaan tulkittavissa pientä pilkettä silmäkulmassa, löytyy sitä heiltä persooninakin. Yhteen soittamisessa kolmikon vahvuudet tukevat toisiaan.

— Olemme ihmisinä hyvinkin erilaisia, mutta sillä lailla sopivasti.

Wallenius, Kurronen ja Siitonen esiintyvät 8. joulukuuta ensi kertaa Imatralla. Ajatus Tiinan tuvalla järjestettävästä joulukonsertista rakentui syksyn mittaan. Syy on yksinkertainen, Wallenius sanoo.

— Yhtiäkään harjoituksia ei olla vedetty niin, etteikö joku meistä olisi itkenyt. Joululaulut ovat kauniita ja koskettavia, ja sovitukset herkkiä ja tunteikkaita. Varsinkin sellaisessa tilassa, jossa kuulijat ovat ihan lähellä, sitä hienoutta ei voi sanoin kuvailla. Nessuja pitää olla mukana.

Nyt Imatralla debytoivan trion tulevaisuus on vielä avoinna, mutta esiintymässä heidät tullaan varmasti näkemään uudelleenkin, Wallenius pohtii.

— Tarkempia isoja tulevaisuudensuunnitelmia ei ole, mutta en näe, että näin hienoa systeemiä kannattaa jättää käyttämättä.

Juttua päivitetty 12.11.2019 klo 20.38: korjattu tieto, että Siitonen ja Wallenius tutustuivat aikanaan Rautjärvellä. 14.11. klo 15.45: sama tieto korjattu ingressin lisäksi vielä tekstiin

Luetuimmat