Rautjärvi sinetöi ensi viikolla 40 pakolaisen asuttamisen kuntaan — tulijoiden aikataulua ei tiedetä vielä

Minna Mäkinen

Kunnan viranhaltijat toivovat, että pakolaisten kotouttamistyöhön osallistuisivat myös paikalliset järjestöt ja vapaaehtoiset. Ensimmäisiä pakolaisia saattaa tulla kuntaan kesällä tai alkusyksystä.

Rautjärvi valmistautuu turvapaikan saaneiden pakolaisten asuttamiseen. Kunnanhallituksen on määrä hyväksyä Elinkeino- liikenne ja ympäristökeskuksen (ELY) kanssa tehtävä sopimus pakolaisten osoittamisesta kuntaan kokouksessaan ensi maanantaina. Samalla hyväksytään myös kunnan oma, juuri valmistunut kotouttamisen toimenpideohjelma.

— Meillä on valmiit puitteet pakolaisten vastaanottamiseen. Heidän tulonsa ajankohta ei ole vielä tiedossa. Emme myöskään tiedä tulijoiden etnistä taustaa. Valtuuston toiveen mukaan odotamme lapsiperheitä, totesi kotouttamisohjelman laatineen työryhmän puheenjohtaja, sivistystoimenjohtaja Eila Toppinen kuntalaisille keskiviikkona järjestetyssä ennakkoinfossa.

Tilaisuuteen osallistui reilut 30 kuulijaa, jotka vaikuttivat myötämielisiltä pakolaisille.

Lue aiheesta lisää huomisen lehdestä tai digilehdestä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.