Sarjakuvat palasivat vuosien tauon jälkeen — Juho Maurinen niittää suosiota Rontticomicsilla

Kai Skyttä

Lilli-pupu on vähintään yhtä innostunut sarjakuvien teosta kuin Juho Maurinen. Ainakin, kun kyse on paperin mutustamisesta.

Imatralainen Juho Maurinen sai helmikuun puolivälissä kipinän ryhtyä noin kymmenen vuoden tauon jälkeen piirtämään sarjakuvia.

Alle kaksi kuukautta myöhemmin hänen Rontticomics-sivustollaan Facebookissa on jo yli 1 000 tykkääjää ja suosituimmat stripit leviävät vauhdilla verkossa. Lisäksi Maurisen sarjakuvia voi mitä todennäköisimmin lukea tulevaisuudessa myös albumina. Piirtäjä on ehtinyt saada suomalaiskustantamolta tarjouksen albumin tekemisestä.

— Uskomattoman hyvin tämä on lähtenyt lapasesta, Maurinen iloitsee.

Nyt 26-vuotias Maurinen piirsi sarjakuvia paljon yläkouluikäisenä. Harrastus hiipui lukiossa, kun musiikki vei mukanaan. Paluu kynien ja paperin äärelle oli kuitenkin ajatuksissa. Tampereella vietetty ilta oli lopullinen sinetti paluulle piirtäjäksi.

— Olin Telakalla keikalla ja pidin musiikista. Menin jututtamaan tiskijukkaa, joka osoittautui Pauli Kallioksi — sarjakuvakäsikirjoittajaksi, jota olin teinivuosinani ihaillut. Kohtaaminen jäi kaivelemaan niin paljon, että minun oli ryhdyttävä taas piirtämään itsekin.

Lue lisää aiheesta tämän päivän Uutisvuoksesta printtinä tai diginä.

Katri Ikävalko

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet