Ruokolahdella asuva Markku Birling harmittelee katoksien puuttumista linja-autopysäkeiltä — Myös Rasilan koululaiset joutuvat odottamaan linja-autoa taivasalla

Katoksien puuttuminen harmittaa erityisesti sateisella säällä. Markku Birling on jättänyt asiasta aloitteen Ruokolahden kunnalle. Ruokolahden kunnan teknisten palvelujen toimialajohtajan Jari Leppäsen mukaan asiaa tutkitaan.

Mari Pajari

Rasilan koulun edustalta puuttuu katos linja-autopysäkiltä.
Rasilan koulun edustalta puuttuu katos linja-autopysäkiltä.

Ruokolahdella asuva Markku Birling on harmissaan siitä, että Ruokolahdella Rasilassa linja-autopysäkeillä ei ole katoksia.

Birling omistaa seutulipun, ja liikkuu linja-autoilla säännöllisesti Imatran suuntaan. Birlingiä harmittaa se, että linja-autoa joutuu torin kulmalla odottamaan taivaan alla, monesti sateisessa säässä.

— Voin laittaa linna-shampoon päähän, niin tulee hiukset pestyä siinä samalla, Birling toteaa humoristisesti.

Hänen mukaansa myös Rasilan koululaiset joutuvat värjöttelemään sateessa linja-autoa odotellessa.

Birling on tehnyt katoksen saamiseksi kuntalaisaloitteen. Hän on myös käynnistänyt nimienkeruun Rasilan K-Marketilla linja-autojen katoksien saamiseksi.

Hän on myös käynyt mainitsemassa asiasta Ruokolahden tekniselle toimelle.

— Vastaanotto oli mielestäni nuivaa, hän sanoo.

Kunta käsittelee aloitteen ja tutkii asiaa

Ruokolahden kunnan teknisten palvelujen toimialajohtaja Jari Leppänen kertoo, että palaute asiasta on otettu vastaan, ja käsitellään asianmukaisesti.

— Sanoimme, että asiaa tutkitaan, ja aloite kyllä käsitellään.

Leppäsen mukaan Ruokolahdella on aikaisemmin ollut katoksia linja-autopysäkeillä, mutta esimerkiksi Alppimajan edestä sellainen poistettiin ELY-keskuksen toimesta.

Syynä oli se, että katokset haittaavat lumitöiden tekemistä, ja niissä ilmenee häiriökäyttäytymistä sekä ilkivaltaa.

Birlingin jättämässä aloitteessa katosta toivottiin erityisesti vanhan matkahuollon rakennuksen lähettyvillä olevalle pysäkille.

Leppänen kuitenkin huomauttaa, ympäristö on siinä kohtaa melko ahdas katoksen sijoittamiselle, ja että rakennuksen edessä on lippa, jonka alle pääsee sateensuojaan.

Myös Rasilan koulun edustalle kunta on harkinnut linja-autopysäkille katosta. Leppänen ei osaa arvioida, millä aikataululla katosasioita käsitellään.

Luetuimmat