Itä-Siitolan vanha koulu suunnitellaan purettavaksi vuonna 2022 — Sirkus Soihdun Eetu Lampi haaveilee, että tulevaisuudessa sirkus ja IRTI-teatteri voisivat olla saman katon alla

Imatran kaupunkikonsernin päivitetyssä kiinteistöjen kehittämisohjelmassa purettavaa riittää vuosille 2020—22.

Santeri Tynkkynen

Sirkus Soihdulle tärkeintä on, että uudet tilat löytyvät ja toiminta jatkuu.
Sirkus Soihdulle tärkeintä on, että uudet tilat löytyvät ja toiminta jatkuu.

Imatran kaupunkikonsernin päivitetyssä kiinteistöjen kehittämisohjelmassa vuonna 2022 purettavaksi on suunniteltu Itä-Siitolan vanhaa koulua, jota myös Taitomoksi kutsutaan. Rakennuksessa tällä hetkellä toimii Sirkuskoulu Soihtu.

Imatran nuorisosirkus -yhdistyksen puheenjohtaja ja sirkuksen ohjaajana toimiva Eetu Lampi kertoo, että he ovat keskustelleet kaupungin kanssa purkamisesta, mutta tarkka aikataulu ei ollut tiedossa. Myös jatkosta on keskusteltu.

— Olemme keskustelleet mahdollisista seuraavista tiloista, mitä ja missä ne voisivat olla, Lampi sanoo.

Hänen mukaansa nykyisissä tiloissa hyvää on erityisesti keskeinen sijainti. Miinusta nykyiset tilat saavat tilan puutteesta.

Sirkukselle tärkeintä on, että uudet tilat löytyvät ja että toiminta jatkuu.

— Olemme jo vuosia sopeutuneet eri tiloihin ja muutoksiin, joten niin teemme myös jatkossakin, kunhan vain toiminta jatkuu.

Sirkus ja teatteri saman katon alle?

Sirkuksella on kuitenkin myös suuri haave: Lammen mukaan kulttuuritahot voisivat yhdistää voimansa, ja tulevaisuudessa Sirkus Soihtu, IRTI-teatteri sekä esimerkiksi tanssijat voisivat olla saman katon alla.

— Se vaatisi sen, että löytyisi vanha tehdashalli tai vastaava, tai vaihtoehtoisesti uuden rakentamista, joka olisi todella iso panostus. Kaikille yhteinen iso halli olisi hyvä, jossa olisi harjoitustilat sekä esityssali, Lampi mainitsee.

IRTI-teatterin perustaja Jorma Piispanen mainitsee, että idea on hyvä.

— Kaikki voisivat olla saman katon alla, ja voisivat hyödyntää toisiaan, hän sanoo.

Tanssistudio Jamin rehtori Leila Tikka kertoo kuulevansa ideasta ensimmäistä kertaa vasta nyt, eikä hän ole ollut keskustelemassa asiasta.

Purettavaa riittää lähivuosina

Kiinteistöjen kehittämisohjelman mukaan purettavaa riittää runsaasti myös ennen vuotta 2022 ja Taitomon purkamista.

Ensi vuonna purettavaksi on suunniteltu Mansikkalan päiväkotia, Ukonniemen vanhaa kuplahallia sekä Linnalan kentän huoltorakennuksia.

Ensi vuonna on tarkoitus purkaa myös yksi kerrostalo Kaukopäästä, peruskorjauksen tarpeessa olevia Pilvikuja 1 opiskelijataloja sekä Kielorinne.

Myös harrastetilana muun muassa yhdistyksille toiminut Havurinne 9 on purkulistalla. Kaupungin keskittäessä harrastustilatoimintansa kiinteistö jää tyhjilleen.

Kaupunkikonsernin kiinteistöjen kehittämisohjelman päivityksen mukaan vuonna 2021 olisi tarkoitus purkaa Imatrankosken päiväkoti, kerhotila Koskis sekä Kosken koulun tekniset tilat.

Ensi vuonna purettavaksi on suunniteltu myös Tainionkosken entinen viipale- ja yläkoulu eli Tainiotalo. Vuonna 2021 olisi Imatrankosken, Meltolan ja Kaukopään koulujen vuoro.

Juttua muokattu 9.10. kello 20:03, tarkennettu tanssiin liittyvää kohtaa jutusta.

Luetuimmat

Kommentoidut