Kaakkois-Suomen ELY-keskus myönsi Saimaan virralle yli 160 000 euron rahoituksen kierrätystä kyliin -hankkeelle — ”Tavoitteena on, että saisimme käytöstä poistettuja tekstiileitä hyödynnettyä myös maaseudulla”

Hankkeella pyritään edistämään tekstiilijätevirtojen aktiivisempaa hyödyntämistä Etelä-Karjalan maaseutualueilla. Hanke käynnistyi lokakuussa 2019, ja se kestää vuoden 2021 loppuun asti.

ANU PAKARINEN

Saimaan virran kehitysjohtajan Mika Salmisen mukaan  tekstiilien hyötykäyttö maaseudulla voisi olla esimerkiksi sitä, että vanhoista vaatteista tuunataan uusiotuotteita. Arkistokuva.
Saimaan virran kehitysjohtajan Mika Salmisen mukaan tekstiilien hyötykäyttö maaseudulla voisi olla esimerkiksi sitä, että vanhoista vaatteista tuunataan uusiotuotteita. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on myöntänyt entiselle Työn vuoksi ry:lle, nykyiselle Saimaan virralle tukea kierrätystä kyliin -hankkeelle.

Hankkeella pyritään edistämään tekstiilijätevirtojen aktiivisempaa hyödyntämistä Etelä-Karjalan maaseutualueilla.

Tekstiilivirrat pyritään hyödyntämään paikallisesti ja niiden kierrätykseen etsitään uusia ratkaisuja jo olemassa olevien verkostojen kautta. Samalla hankkeessa Saimaan virta etsii uusia kumppaneita maaseutukylien asukkaista, yhteisöistä ja yrityksistä.

Tavoitteena on luoda maaseutualueille tekstiilin keräys- ja hyödyntämismalli, jossa käyttöön kelpaamattomille eli poistoon tarkoitetuille tekstiilileille etsitään ensisijaisesti paikallista kylissä tapahtuvaa hyötykäyttöä.

— Keskeisenä tavoitteena hankkeessa on se, että saisimme käytöstä poistettuja tekstiileitä hyödynnettyä myös maaseudulla, Saimaan virran kehitysjohtaja Mika Salminen kertoo.

Hänen mukaansa tekstiilien hyötykäyttö maaseudulla voisi olla esimerkiksi sitä, että vanhoista vaatteista tuunataan uusiotuotteita.

Saimaan virta pyrkii saamaan toimintamallista niin yleispätevän, että se on monistettavissa muillekin maaseutualueille.

Hankkeen kustannusarvio on 163 792 euroa. Kaakkois-Suomen ELY-keskus myönsi hankkeelle rahoitusta 161 192 euroa. Hanke käynnistyi lokakuussa 2019, ja se kestää vuoden 2021 loppuun asti.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset