Ruokolahdella paloi hehtaarin kokoinen peltoaukeama — vaarana oli palon leviäminen viereiseen metsään

Ruokolahdella Mattarilantien varrella paloi noin hehtaarin kokoinen peltoaukeama. Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kerrotaan, että peltoaukeaman välittömässä läheisyydessä ei ole rakennuksia, joita maastopalo olisi uhannut.

Päivystävän palomestarin Arto Tainan mukaan vaarana kuitenkin oli palon leviäminen peltoaukeaman molemmin puolin kasvavaan metsään.

- Saapuessamme paikalle sänkipelto paloi matalalla liekillä vajaan hehtaarin alueelta. Tuuli oli jo leivittänyt paloa noin metrin verran aukeaman vieressä olevaan metsään. Saimme palon kuitenkin heti rajattua, Taina sanoo.

Sammutustöiden aikana tuulen suunta kääntyi, jolloin paloa rajattiin myös peltoaukeaman toisella laidalla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta noin kello 11.30. Päivystävän palomestarin mukaan kello 12.30 aikaan palo oli jo hyvin hallinnassa.

Paloa oli sammuttamassa kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä.

Maastopalon syttymissyy ei ole tiedossa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.