Mansikkalan koulukeskuksen vesivahingon laajuutta kartoitettiin maanantaina  – Selvitämme todella tarkkaan, mihin kaikkialle kosteutta on päässyt, sanoo kaupungin tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen

Patteri jäätyi ja halkesi perjantaina, vettä valui esiopetuksen ja viskareiden käytävälle sekä vuoropäiväkodin tiloihin. Vesivahinko ei Turusen mukaan haittaa normaalia toimintaaa.

Santeri Tynkkynen

Mansikkalan uudessa koulukeskuksessa sattui viime viikolla vesivahinko.
Mansikkalan uudessa koulukeskuksessa sattui viime viikolla vesivahinko.

Mansikkalan koulukeskuksen perjantaista vesivahinkoa on kartoitettu maanantaina. Vahingoista tuloksista valmistuu raportti tällä viikolla, kertoo kaupungin tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen.

Vesivahingon syyt ja seuraukset aiotaan selvittää todella tarkkaan, Turunen kertoo.

Vesivahinko aiheutui patterin jäätymisestä ja halkeamisesta – ja se puolestaan todennäköisesti laiteviasta. Patterista vuotanut vesi pääsi valumaan putkien läpivientien kautta esiopetuksen ja viskareiden käytävälle sekä vuoropäiväkodin tiloihin.

– Vesivahingon laajuus ei ole iso, mutta sen ympäristössä on jatkuvasti opetusta. Sen takia selvitämme todella tarkkaan, mihin kaikkialle kosteutta on päässyt.

Vettä ei kuitenkaan päässyt valumaan kovin isoja määriä, Turunen sanoo.

– Tilanne ei ole niin huolestuttava kuin perjantaina ehdittiin ajatella. Vahinko ei myöskään haittaa normaalia toimintaa.

Kastuneet materiaalit vaihdetaan ja korjataan mahdollisimman nopeasti, mutta korjaaminen ei todennäköisesti valmistu tällä viikolla, Turunen sanoo.

Vahingon korjaamisesta vastaa YIT, eli kaupungille siitä ei koidu kuluja.

Luetuimmat