Joutsenon Kesolaan nousee yksityinen päiväkoti

Hoivaneliöt rakentaa Martikanpellolle päiväkodin, johon voi hakeutua palvelusetelillä.

Yksityinen päiväkoti palvelee kuutostien pohjoispuolen asukkaita.

Lappeenrannan Joutsenoon tulee yksityinen päiväkoti. Hoivaneliöt Oy:n tavoitteena on rakentaa Kesolaan, Martikanpellon asuinalueelle 72-paikkainen päiväkoti.

Palstakujan varteen tulevassa päiväkodissa olisi neljä ryhmää. Päiväkoti työllistää noin 13 ihmistä. Heistä valtaosa olisi varhaiskasvattajia.

Päiväkoti palvelisi etenkin Kuutostien pohjoispuolisen alueen lapsia.

Yksityinen päiväkoti on otettu huomioon Joutsenon koulukeskuksen peruskorjaushankkeessa. Päiväkoti pienentää kaupungin omaa investointitarvetta. Vaikka lasten määrä tulevaisuudessa pienenisi, on yksityinen päiväkoti kaupungin mukaan tarpeellinen. Se turvaisi varhaiskasvatuspalvelujen riittävyyden.

Palvelusetelit käyttöön syksyllä

Kaupunkikehityslautakunta hyväksyi kaavamuutoksen osaltaan keskiviikkona.

Lasten ja nuorten lautakunta päätti marraskuussa ottaa päivähoidossa käyttöön palvelusetelin. Palvelusetelillä yksityisiltä hankittujen päiväkotipalvelujen määrä voi olla enintään 20 prosenttia koko palvelukokonaisuudesta.

Lautakunta linjasi, että alueellisesti pidetään tasapaino sellaisena, että asukkailla säilyy aito valintamahdollisuus kunnallisen ja yksityisen varhaiskasvatuksen välillä. Lautakunnalla ei ollut huomautettavaa Palstakujan asemakaavamuutosehdotukseen.

Lappeenrannan kaupunkikehityslautakunta hyväksyi keskiviikkona päiväkotia varten laaditun asemakaavamuutoksen. Lopullisesti kaavamuutoksen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat