Imatrankosken koululla tehdään kesällä remontti, joka parantaa kahden luokan sisäilmaa — Linnalassa tiivistetään ja tutkitaan ruokalan ulkoseinän rakenteita

Imatrankosken koulussa on kaksi ongelmallista luokkatilaa, ja niiden välipohjarakenteessa on havaittu ongelmia.

Anu Pakarinen

Imatrankosken koulussa on ongelmallisia välipohjarakenteita.

Kaksi Imatrankosken koulun luokkatilaa remontoidaan tänä kesänä niin, että niiden sisäilma paranee.

― Näissä on havaittu ilmanlaatuun liittyviä ongelmia, sisäilmatyöryhmän puheenjohtajana toimiva tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Sisäilmatalo Kärjen tutkimusten mukaan remontoitavien luokkatilojen välipohjarakenne on poikkeuksellinen koulun muihin tiloihin nähden.

Niiden välipohjarakenteessa on havaittu vaurioitumista. Välipohjasta on ilmayhteys remontoitaviin luokkatiloihin.

Tutkimuksen suorittanut asiantuntija on laatinut ehdotuksen korjaustoimenpiteistä, joissa rakenneliitosten ilmayhteydet tiivistetään. Korjaustoimenpiteet tehdään kuluvan kesän aikana.

Samassa yhteydessä parannetaan myös Imatrankosken koulun tekstiilityöluokan ilmanvaihtoa.

Linnalassa tiivistetään seinän ja lattian saumakohtaa, ja tutkitaan ruokalan ulkoseinän rakenteita

Myös Linnalan koulua korjataan kesän aikana. Koulun ensimmäisen kerroksen seinän ja lattian saumakohtaa tiivistetään parhaillaan. Tiivistystöiden jälkeen suoritetaan tiiveyskokeet.

Lisäksi ulkopuolinen asiantuntija tekee rakennetutkimuksia vuonna 2010 uusitun ruokalan ulkoseinän osalta.

― Tutkimusten yhteydessä on paljastunut, että linoleumilattioista on irronnut pölyä sisäilmaan. Tämän johdosta lattiapinnoite vaihdetaan luokissa 131 ja 132, joissa oireilua on esiintynyt eniten, toteaa Turunen kaupungin tiedotteessa.

Syksyllä, koulujen alettua tehdään oirekysely.

Kaupungin tiedotteen mukaan keväällä kyselyä ei ole tehty, sillä sekä THL eli Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, että Aluehallintovirasto AVI ohjeistavat olemaan tekemättä sitä siitepölykautena.

Niiden mukaan siitepöly voisi vääristää jatkoseurantaa.

Kaupunki teetätti huhtikuussa NindUX–olosuhdekyselyn henkilökunnalle ja oppilaille. Kyselyn teetti ulkopuolinen toimija.

— Kukaan ei ole missään vaiheessa kyseenalaistanut sitä, ettei Linnalassa oireiltaisi. Lähdimme tässä liikkeelle tekeminen edellä –periaatteella, ja halusimme selvittää tilat, joissa oireillaan. Myös THL suosittaa kyselyjä, joissa tilojen käyttäjät vastaavat itse, Turunen sanoo.

NindUX eli kyselyn tehnyt yritys kieltää, että suoraa raporttia ei voi julkaista, koska tuloksista voidaan epäsuorasti yhdistää vastaaja.

Virallinen lausunto, jossa tietosuoja-asiat ovat kunnossa, on vastaanotettu toissa viikolla YH-Rakennuttajalle. Se on nähtävillä YH-Rakennuttajan toimistolla.

Linnalan koulun tilannetta käsitellään ylimääräisenä asiana ympäristölautakunnassa 12. kesäkuuta, hyvinvointilautakunnassa 20. kesäkuuta. ja kaupunginhallituksessa 25. kesäkuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat