Paikallispuolustusharjoitus näkyy ja kuuluu Imatralla keskiviikkona ja torstaina – Patruunat paukkuvat, helikopterit surraavat ja sotilasajoneuvot valtaavat tiet

Lisäksi uimahalli ja urheilutalo suljetaan keskiviikon ajaksi, sillä urheilutalo toimii näyttämönä sekä evakuointi- että valmiuskeskusharjoitukselle.

Päivi Tuovinen

Paikallispuolustusharjoitus näkyy ja kuuluu Imatralla.
Paikallispuolustusharjoitus näkyy ja kuuluu Imatralla.

Imatralla suoritetaan keskiviikkona ja torstaina 4.–5. maaliskuuta paikallispuolustusharjoitus, joka näkyy myös siviileille. Imatran kaupunki tiedottaa harjoituksen tuovan katukuvaan sotilaita, viranomaisia ja panssarivaunuja.

Harjoitus välittyy myös ääniaalloilla, sillä Immolassa ammutaan paukkupatruunoilla ja helikopterit kaartavat kaupungin ilmatilassa molempina päivinä.

Taivaallakin voi välähdellä valkoisia valoja

Harjoitusjoukot ovat Karjalan prikaatista ja Maasotakoulusta, ja harjoitus toteutetaan yhteistyössä eri viranomaistahojen ja yhteisöjen kanssa. Harjoitusjoukot liikkuvat Imatralla tela- ja pyöräajoneuvoilla.

Sotilasajoneuvot ja viranomaisten autot näkyvät teillä kumpanakin päivänä. Erityisen näkyvästi ja sotilasajoneuvot liikkuvat torstaina muun muassa Karjalantiellä, Imatrankoskentiellä, Pietarintiellä ja Aholantiellä. Lisäksi Immolassa harjoitellaan sotilaallista toimintaa.

Erityisen näkyvästi ja sotilasajoneuvot liikkuvat torstaina muun muassa Karjalantiellä, Imatrankoskentiellä, Pietarintiellä ja Aholantiellä. Urheilutalo toimii päivällä harjoituksen evakuointikeskuksena ja illalla valmiuskeskuksena.

– Harjoitusjoukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita eli paukkupatruunoita ja valaisuvälineitä. Valaisuvälineiden käyttö voi näkyä valkoisina valoina taivaalla, kertoo majuri Pekka Rytkölä Maasotakoulusta kaupungin tiedotteessa.

Panssaroitujen joukkojen liikkuessa erityinen varovaisuus on tarpeen. Harjoitusalue on merkitty sotaharjoituskyltein ja esimerkiksi Imatran keskustassa on sotilaita ohjaamassa liikennettä panssarivaunujen ajaessa keskustan läpi.

Uimahalli ja urheilutalo suljettu keskiviikkona

Imatran uimahalli ja urheilutalo ovat suljettuina keskiviikkona 4. maaliskuuta koko päivän, sillä urheilutalo toimii päivällä harjoituksen evakuointikeskuksena ja illalla puolestaan valmiuskeskuksena. Evakuointiharjoitukseen osallistuvat Kosken koulukeskuksen yläkoululaiset.

Viranomaisten valmiuskeskusharjoituksessa jäljitellään pitkäkestoisen sähkökatkoksen aiheuttamaa tilannetta. Tavoitteena oli runsaat 50, vapaaehtoisia harjoitukseen osallistuu noin 35.

Uimahallin sulkua hyödynnetään keskiviikkona tilojen perushuoltamiseen. Uimahallissa vaihdetaan kattolamppuja ja huolletaan saunan kiuas. Torstaina 5. maaliskuuta uimahalli ja urheilutalo ovat avoinna normaalisti.

Mitä?

Näin sotilasajoneuvot liikkuvat

Useiden erilaisten sotilasajoneuvojen marssiosasto liikkuu torstaina 5. maaliskuuta välillä Linkokivenkatu - Tie 62. - Karjalantie - Pietarintie - Imatrankoskentie - Helsingintie - Viipurintie - Aholantie - Aholan seurojen talo.

Luetuimmat