Joutsenolainen ruokakauppa toimii taisteluharjoituksen näyttämönä varhain lauantaiaamuna – Maasotakoulun reserviläiset harjoittelevat myös Imatralla

Harjoitukseen osallistuvia aseistettuja sotilaita liikkuu Imatralla, Lappeenrannassa ja Taipalsaarella viikon lopulla. Immolassa ja Kahilanniemessä ammutaan paukkupatruunoita.

Anu Kiljunen

Maasotakoulun reserviläisten harjoitukseen osallistuvia aseistettuja sotilaita liikkuu tämän viikon perjantain ja sunnuntain välisenä aikana Lappeenrannassa, Imatralla ja Taipalsaarella. Kuvituskuva.
Maasotakoulun reserviläisten harjoitukseen osallistuvia aseistettuja sotilaita liikkuu tämän viikon perjantain ja sunnuntain välisenä aikana Lappeenrannassa, Imatralla ja Taipalsaarella. Kuvituskuva.

Aseistettuja sotilaita ja sotilasajoneuvoja näkyy perjantaista sunnuntaihin Taipalsaarella, Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Imatralla. Syynä on Maasotakoulun reserviläisille järjestämä harjoitus.

Joutsenossa harjoitellaan rakennetun alueen taistelua lauantaina aamulla ja aamupäivällä. Tämän vuoksi Joutsenon keskustan alueella liikkuu maastopukuisia, aseistettuja sotilaita, jotka liikkuvat paketti- ja maastoautoilla.

Joutsenossa harjoitellaan varhain aamulla ennen kauppojen avautumista K-supermarket Piranassa ja S-marketin luona.

– Toiminta tapahtuu K-supermarket Piranassa. S-marketin katolla on tarkkailupiste, Maasotakoulun tiedotussihteeri Marika Heinilä sanoo.

Harjoitusjoukot siirtyvät ulos kaupasta siihen mennessä, kun kauppa aukeaa kello seitsemältä.

– Joutsenossa ei ammuta, kertoo harjoituksen johtaja, vapaaehtoisen maanpuolustuksen suunnittelu-upseeri, Maasotakoulun majuri Pekka Rytkölä tiedotteessa.

Imatran Immolassa ja Lappeenrannan Kahilanniemessä ammutaan paukkupatruunoita.

Immolassa ammutaan perjantaina ja lauantaina. Ammunnan melun arvioidaan kuuluvan noin puolen kilometrin päähän.

Sunnuntaina aamupäivällä Kahilanniemessä ammutaan kahdessa tyhjässä tornitalossa. Ammunnan äänten ei kuitenkaan pitäisi kuulua piha-aluetta kauemmaksi.

Reserviläiset harjoittelevat Taipalsaaren ampuma- ja harjoitusalueella lauantaina kello 8–19 ja sunnuntaina kello 8–12.

Harjoitukseen osallistuu noin 50 ihmistä.

Luetuimmat